chodzi o to, ze gdy uzywam tego zapytania, w pewnym momencie nie wiem, skad mam wziasc moje "id_ankiety"...

oto, jak po kolei wygladaja kody:
tu wybieram tylko id ankiety, ktora chce edytowac:
<?php <H4>Wybierz id ankiety, ktora chcesz edytowac</H4> <form action="edycja.php" method="post"> <input type="text" name="edycja"> <input type="submit" value="Edytuj"> ?>
tu wypisuje w tabeli, jak wygladaja dotychczasowe wartosci przy tym rekordzie:
<?php $zapyt1="SELECT `id_ankiety` FROM `ankieta` WHERE `id_ankiety`='$edycja'"; $zapyt2="SELECT `tytul_ankiety` FROM `ankieta` WHERE `id_ankiety`='$edycja'"; $zapyt3="SELECT `ilosc_pytan` FROM `ankieta` WHERE `id_ankiety`='$edycja'"; foreach ($row as $val) { } //echo '</TR>'; } //echo '<TR>'; foreach ($row as $val) { } //echo '</TR>'; } //echo '<TR>'; foreach ($row as $val) { } } $zapyt4="SELECT `id_ankiety` FROM `ankieta` WHERE `id_ankiety`='$edycja'"; foreach ($row as $val) { } } ?>
i tutaj probuje zmieniac, z tym ze nie wiem jak wydobyc id_ankiety tutaj... tak, jak mam nie dziala...
a jak zmienie "na sztywno", np na 2, to dziala.... :
<?php $zapytanie="UPDATE `ankieta` SET `tytul_ankiety`='{$_POST['zmien_tytul']}', `ilosc_pytan`='{$_POST['zmien_ilosc_pyt']}' WHERE `id_ankiety`={$_POST['id_ankiety']}"; } else{ } ?>