mam mały problem ... otóż ostatnio postanowiłem sobie zrobić prosty system tagów na stronkę no i wszystko by było ok, gdyby ..... no właśnie zawsze jest jakies "gdyby"

może najpierw przedstawie kod:
<?php echo ' <style> a {color:#8f0000; text-decoration:none;} a:link {color:#8f0000; text-decoration:none;} a:hover {color:#ff0000; text-decoration:none;} .t1 {font-size:7px;} .t2 {font-size:10px;} .t3 {font-size:13px;} .t4 {font-size:16px;} .t5 {font-size:19px;} </style>'; $mysqli = new mysqli("localhost", "root", "tajne_haslo", "tags"); $select = $mysqli->query("SELECT id, title, value FROM tagi"); if (mysqli_connect_errno()) { } while ($value = $select->fetch_assoc()) { if($_GET['tag'] == 'add' && $value['title'] == $_GET['mod']) $mysqli->query('UPDATE tagi SET value='.($value['value']+1).' WHERE title="'.$value['title'].'"'); if ($value['value'] <= 10) $tag = t1; else if($value['value'] > 10 && $value['value'] <= 30) $tag = t2; else if($value['value'] > 30 && $value['value'] <= 50) $tag = t3; else $tag = t4; echo '<a class="'.$tag.'" href="?mod='.$value['title'].'&tag=add">'.$value['title'].' ('.$value['value'] .') </a> '; } $mysqli->close(); ?>
i teraz tak .... na stronie (po zaciągnieciu z bazy) pokazuje mi sie cos takiego:
skate (17) bmx (37) rolki (49) break dance (48)
w różnych wielkościach w zależności od cyferki w nawiasie ... i mój problem przedstawia się tak:
jak sie kliknie na dany link np. bmx to nie doda sie punkt do bazy do wiersza "bmx" tylko do tego w którym jestem, zaś gdy jestem juz w dziale bmx i nacisne jeszcze raz na tą dziedzinę na której jestem to wtedy działą poprawnie.
jak zrobić tak by po kliknięciu np. w "rolki" dodał się punkt do rolek a nie dzo kategorii w której przebywam