Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [TinyMCE] stara zawartość pola w IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
phpion
Hejka!
Mam pewien problem z TinyMCE na IE (6 + 7). Mam formularz:
  1. <form action="" method="post"><textarea id="content" name="content">tekst</textarea><br>
  2. <input type="submit" value="Send form" class="button" /></form>

gdzie textarea jest inicjowana jako edytor za pomocą:
  1. tinyMCE.init({
  2. mode : "exact",
  3. elements : "content",
  4. theme : "basic",
  5. language : "english",
  6. editor_css : "./TinyMCE/themes/default/editor_ui.css",
  7. force_p_newlines: "false",
  8. force_br_newlines: "true"
  9. });

No i spoko. Problem zaczyna się przy wysyłce formularza i próbie zapisu danych do bazy. Powiedzmy, że zmieniam zawartość pola z 'tekst' na 'lalala'. Pod Opera, FF i Safari pole zawiera aktualnie wpisane w nie dane (czyli 'lalala') natomiast na IE w $_POST['content'] mam tekst wpisany w formularzu przed edycją (czyli 'tekst'). Mówiąc inaczej: edycja nie działa.
Myślałem, że może IE zapisuje dane poprawnie (przecież to się dzieje po stronie serwera), a tylko przy ponownym wyświetleniu pobiera je z cache. Ale nie; zapisałem dane spod IE i pokazałem w Operze - te same. Wyświetlenie $_POST w IE zawsze pokazuje początkowe wartości pola.
Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem? Możliwe, że to kwestia ustawień przeglądarki ale pomimo prób odnalezienia jakichkolwiek opcji, które mogą się z tym łączyć, nie mogę sobie poradzić :/
Proszę o pomoc...
Black-Berry
Niestety nie mogę pomóc bo pierwszy raz o tym słysze. U mnie działa bez zarzutu więc warto szukać błędu bo tiny fajnie się sprawdza po odpowiedniej konfiguracji.

Próbowałeś wywalić tekst pomiedzy <textarea></textarea> ? Czy wtedy działa ?
revyag
W jakiej kolejności przeprowadzasz operacje ?

Zrób tak:

- Zapis
- Wyświetlenie
phpion
smile.gif heh, nie no, bez przesady winksmiley.jpg poza tym: Opera, FF, Safari -> działa!
Robię to tak:
wypełnienie formularza -> wysyłka -> odpalenie skryptu z zapytaniem do bazy -> header() na stronę żądania

Aha, zapomniałem dodać, że jeśli się usunie TinyMCE i textarea będzie normalnym polem to zapis działa poprawnie.
ska
mam to samo... także nie wyświetla mi się defaultowy tekst w IE.. doszedłeś już do tego o co chodzi ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.