Chyba własnie wymyśliłem rozwiązanie

Ale spróbuje jeszcze jasno napisać o co mi chodziło
Teraz jak widać choćby w
http://www.wynajem-maszyn.pl/katalog/all.php wszystko jest umieszczone w swojej kolejności, Czyli mamy po kolei: koparki, spycharkę, walec, samochody ciężarowe, naczepy sprężarki, młoty itd. Na początku myślałem żeby powrzucać te sprzęty do odpowiednich kategorii, takich jak mam na podstronie oferta(czyli w kolumnie kategoria mialbym następujące opcje do wyboru: koparki, samochody, sprezarki, inne). I tu pojawiał się problem (zwłaszcza w kategorii inne) bo nie za bardzo można by było to posortować. Odpadały metody takie jak sortowanie alfabetyczne czy po dacie dodania. Chciałem żeby np. wszystkie pompy były kolo siebie, a nie rozdzielone jakimiś innymi sprzętami.
Można by poukładać wszystko ładnie na starcie, ale potem jakbym chciał dodać jakiś nowy sprzęt lub usunąć którąś maszynę to musiał bym chyba w phpmyadmin grzebać żeby wszystko miało ręce i nogi, a nie o to mi chodzi.
A teraz właśnie wymyśliłem że nie muszę dzielić sprzętu na 4 kategorie (tak sobie to wyobrażałem na początku), podziele je na więcej grup. Zrobię grupy: koparki, spycharki, walce, samochody_ciężarowe, naczepy, sprezarki, mloty itp. a potem poumieszczam je odpowiednio w tych 4 kategoriach które są teraz. Czyli Do kategorii inne wybiorę rekordy które w kolumnie kategoria mają : Zacieraczki, Listwy, Pompy, Wibratory, Zagęszczarki, Nagrzewnice ... Myślę że powinno działać

No chyba że są lepsze pomysły. Ma nadzieję że teraz jest to trochę jaśniejsze