Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Katalogi, pliki (utworzenie)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kirov
mam problem:
pff.php
Kod
<?

$katalog="yoyo";

$old_umask = umask(0);

mkdir("$katalog", 0777);

umask($old_umask);

$old_umask2 = umask(0);

mkdir("$katalog"."/"."zdjecia", 0777);

umask($old_umask2);

$zdjecia_konta=fopen("$katalog"."/zdjecia_.dat", w);

flock($zdjecia_konta, 2);

fwrite($zdjecia_konta,"");

chmod ("$katalog"."/zdjecia_.dat", 0777);

flock($zdjecia_konta, 3);

fclose($zdjecia_konta);

?>  

I wyskakuje mi cos takiego:

Cytat
Warning: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1281 is not allowed to access yoyo owned by uid 30 in /home/www/web69/html/pff.php on line 8

Warning: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1281 is not allowed to access /home/www/web69/html/yoyo owned by uid 30 in /home/www/web69/html/pff.php on line 11

Warning: fopen("yoyo/zdjecia_.dat", "w") - No such file or directory in /home/www/web69/html/pff.php on line 11

Warning: flock(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/www/web69/html/pff.php on line 12

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/www/web69/html/pff.php on line 13

Warning: Unable to access yoyo/zdjecia_.dat in /home/www/web69/html/pff.php on line 14

Warning: chmod failed: No such file or directory in /home/www/web69/html/pff.php on line 14

Warning: flock(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/www/web69/html/pff.php on line 15

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/www/web69/html/pff.php on line 16

Kalog yoyo sie utworzyl i ma chmody 777 ale w tym katalogu nic sie nie utworzylo sad.gif

PLis help !!!
delorian
Masz włączony bezpieczny tryb pracy php (dyrektywa safe_mode w php.ini). Przez to skrypt, którego właścicielem jest user o ID 1281 nie może wykonywać operacji na plikach o innym właścicielu niż on sam. Tutaj jest to user o ID 30.
webtg
Niech ktoś pomoże exclamation.gif
scanner
Już pomógł.
Pozatym niepopranie używasz BBCode.

Przenoszę: php -> php Początkujący
webtg
No ale nie chodzi mi o to żeby wyłaczyć funkcję Safe Mode, bo ja nie mam na to wpływu. Czy da się to jakoś obejść ?
crash
Nie tongue.gif
webtg
to NIE to jakiś świąteczny żart ? NO to co robić questionmark.gif Eksperci pomóżcie
eS...
może zamiast fopen() uzyj file()questionmark.gif
webtg
Mnie chodzi tylko o funck mkdir() i copy(). No trudno sprawa trafiła do providera, który jakoś nie umie poradzić sobie z wyłaczeniem SAFE-MODE sad.gif

Szkoda gadać - i jak tu coś fajnego wmyśleć exclamation.gif
sf
Wykup sobie konto (50-100zl zarok to nie jest duzo), albo się naucz jak się wyłancza i uświadom providera biggrin.gif Potem dostaniesz pewnie od niego kolejne zadanie ;]
webtg
KOnto jest wykupione przez mojego klienta i kosztuje i tutaj nie padnijscie ze śmiechu 110zł za miesiąc i jeszcze robią problemy exclamation.gif Ludzie nie szanują klientów !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.