Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [pytanie]Subiekt GT + PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bumfank
Witam serdecznie.

Moze wy mi pomozecie. Nie wiedzialem w ktory dzial moje zapytania wsadzic ;-)

A mianowicie chce zakupic Subiekta GT oraz ich pakiet sfere+ oscgt ( po co az tyle programow 0_o ) i polaczyc go ze swoim sklepem internetowym.

Dzwonilem do dzialu technicznego INSERTu i powiedzieli mi ze nie moga mi udzielac zadnych informacji i powiedzieli ze pisaniem ich sklepow zajmuja sie ich partnerzy, powiedzialem ze chce sam napisac taki sklep to koles powiedzial ze zadnej informacji nie moze mi udzielic....zreszta koles byl lekko nie w sosie ;/
chce wiedziec co i jak bo nie wiem czy sie za to zabrac czy zlecic to komus bardziej PRO kto juz na tym siedzial
przejdzmy do pytan:

w jaki sposob subiekt komunikuje sie ze strona?
Czy subiekt potrafi pobierac dane z bazy MYSQL czy trzeba zrobic skrypt ktory "obrabia" mysql na jakis format subiektowy a subiekt tenze format pobiera?
Czy to moze jakies proste API generowane w XML?
Czy subiekt musi stac na maszynie serwera ?

Prosze o odpowiedzi bo to very important! biggrin.gif
menudych
oscGT jest przeznaczony do integracji z osCommercem - uruchamiając oscGT instalka generuje parę plików php, które należy umieścić w katalogu osCommerca. Wystarczy "trochę" zmodyfikować te pliki , aby pasowały do Twojej bazy.
martvin
witam
czy przypadkiem ma ktos owe pliki php generowane przez oscGT?
probuje jakos podlaczyc subiekta do sklepu za pomoca wlasnie sfery i przerobionych plików z oscGT - poniewaz az tak sie na subiekcie-sferze nie znam by pisac samodzielnie na razie
neistety sciagnalem sobie demo subiekta , demo oscGT ale nie moge uruchomic sfery - a wersja demo na stronie producenta niestety jest nie obecna
bylbym wdzieczny albo za owe pliki php lub za wkazanie gdzie moge znalezc subiekt-sfera.

PS. poniewaz nie dziala mi przycisk 'usun' - tylko dodam ze juz znalazlem owe pliki - wiec temat nieaktualny na razie.
test_next
Witam,

Czy moglibyście podesłać ww pliczki php do integracji ze sferą?

Pozdrawiam
calebos
Fajna firma pytasz sie o produkt a gosc odpowiada Ci nie w sosie ze Ci nic nie powie?
Nie lubie gosci ktorzy na pytanie techniczne odpowiadaja 'prosze kupic od X za 1000zl to'.

Po co chcesz kupowac subiekt a potem integrowac go do jakiegos wlasnego systemu magazynowania nie lepiej od razu z urzadzenia fiskalnego ladowac dane do bazy a potem je obrabiac ?

Chyba ze chodzi Ci o jakies bajery do rozliczania dochodowego itp to moze subiekt to robi sam ale moznaby osiagnac podobny efekt zaciagajac dane do bazy a potem korzystac z jakiegos darmowego oprogramowania do tych celow.

Sam bede w niedlugim czasie probowal z najprostszej kasy bingo zaciagac raporty sprzedazowe i pakowac je do bazy.
Goscie z posnet'u udzielili mi bez problemu niezbednych informacji na temat bibliotek i instrukcji potrzebnych do komunikacji z kasa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.