Niedawno zacząłem sie interesować php i mam mały problem.
Mam na stronie wstawioną wyszukiwarkę. Dopóki nie miałem strony index w html bylo OK. Jak zmieniłem na php to mam tylko pojawiajace sie okienko wyszukiwania, a po nacisnięciu klawisz szukaj w miejscu gdzie powinny być wyniki wyszukiwania pojawia się strona: główna.html
Poniżej zamieszczam fragmenty plików:
plik index.php
<tr> <td class="menuFrame" valign="top" width="140" rowspan="2"> <table class="menuMain" cellpadding="1" cellspacing="10" width="160"> <tbody> <tr> <td><a class="menuCurrent" href="index.php?id=glowna">Strona główna</a></td> </tr> <tr> <td><a class="menuMain" href="index.php?id=aktualnosci">Aktualności</a></td> </tr> <tr> <td><a class="menuMain" href="index.php?id=szukaj">Szukaj na stronie</a></td> </tr> </tbody> </table> </td> <td valign="top" width="615"> <?php $id = $_GET['id']; { else include '404.php'; } else include 'glowna.html'; ?> </td> </tr>
plik szukaj.php
<?php function szukaj_danych($fi,$c,$f) { $c = 0; { for($tmp=0;$tmp<sizeof($KLUCZE);$tmp++) { { $c++; }; }; }; }; function Formularz($s) { $s = "<form ACTION=".$_SERVER['PHP_SELF']." method='post'>"; $s .= "<input TYPE='text' name='fraza'>"; $s .= "<input TYPE='submit' value='szukaj' >"; return $s; }; ?>
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady