Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php irc bot?
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
kurtz
Witam,

Wg lepiej by bylo gdyby "bot" majacy sprawdzac liste obecnosci na IRCu byl na stale na kanale a nie wpadal i znikal. W ten sposob niepotrzebnie pojawia sie co kilkanasice minut zestaw linijek w klientach strice tekstowych.

Nie wygodniej byloby podpiac generowanie stanu serwera przez np services i zaciagac ta liste via include?

Pozdrawiam
spenalzo
Spokojnie smile.gif
Juz nad tym pracuje, wiec być może jeszcze dzisiaj speniu (czyli mój bot) będzie wyposażony w tą funkcje.
scanner
Jak już mówiłem.. Czekam aż dragossani się troszkę obudzi.. Bo ba serwerze(na systemie nie na ircu) brakuje kilku rzeczy i jakoś nie moge się doprosić o zainstalowanie tychże..
A wtedy wstanie bot na eggdropie, i będzie kilka statystyk do wgladu.
kurtz
Hej
Cytat
Jak już mówiłem.. Czekam aż dragossani się troszkę obudzi.. Bo ba serwerze(na systemie nie na ircu) brakuje kilku rzeczy i jakoś nie moge się doprosić o zainstalowanie tychże..
O.. Jak rozumiem zostalo trzymac kciuki ;)

Pozdrawiam
spenalzo
Eee, jak będzie eggdrop czy jak on się zwie, to nie ma sensu dalej robić bota, skoro będzie profesjonalny bot.
Cudi
Brawo spenalzo, wkońcu sie obudziłeś smile.gif Ale myśle że nie ma po co zarzucać zabawy z botami w php, ciekawa lekcja, zobaczymy co z tego wyjdzie (dla niewtajemniczonych: powstają równolegle 3 bociki, spenalza, Setha i mój winksmiley.jpg )
spenalzo
Cytat
(dla niewtajemniczonych: powstają równolegle 3 bociki, spenalza, Setha i mój winksmiley.jpg )

Już tylko 2 boty tongue.gif smile.gif
scanner
No coż. Zawsze możńa będzie odciążyć eggdropa i np. na hydepark wrzucić spenia - niech tam siedzi.
Seth
bot-php-pl juz nie bedzie goscil na IRCu. Jego zadania przejal Anubis (based on my XBot winksmiley.jpg ).
wassago
cos anubis chyba zawodzi, po przeladowaniu forum jest:
Cytat
Seth^away, __Anubis

a po nastepnym przeladowaniu w ciagu 2/3 sekund jest:
Cytat
adwol, BelMondo, BzikOS, Fo, Seth^away, Cudi, patS^, radziel|off, Shadow|php, Yacho, Anubis
Seth
To przez przelaczaenie na nowa wersje winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.