witam. Poniezej jest skrypt ktory mi wyswietla dane z bazy w pętli, mam do was pytanie czy jest mozliwosc aby w przypadku znalezienia rekordu Status_umowy='storno' bedzie mi wyswietlalo ta komorke na inny kolor albo caly wiersz w ktorym bedzie bedzie wartosc 'storno' . Czy mozna to zrobic moze if-em?
<?
function lacz_bd(){
if (!$baza){
echo "Połączenie z bazą się nie powiodło."; return false;
}
echo "Wybranie bazy danych nie powiodło się."; return false;
}
return $wynik;
}
$wartosc=0;
$wartosc1=0;
function wyswietl_klientow($zapytanie){
lacz_bd();
if (!$wynik){
echo "Błąd. Połączenie nie powiodło się!"; }
echo "<table border=1><tr bgcolor=blue >"; echo "<th>Handlowiec</td><th>Nr umowy</th>"; echo "<th>Nazwisko</th><th>Imię</th>"; echo "<th>Miejscowość</th><th>Adres</th>"; echo "<th>Telefon</th><th>Raty</th>"; echo "<th>Towar</th><th>Ilość</th>"; echo "<th>Nr wniosku</th>"; echo "<th>Data</th></tr>";
for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++){
echo "<td>".$wiersz["ID_Klienta"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Handlowiec"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Nr_umowy"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Nazwisko"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Imie"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Miejscowosc"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Adres"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Telefon"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Raty"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Towar"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Ilosc"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Cena"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Status_umowy"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Nr_wniosku"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Wartosc"]."</td>"; echo "<td>".$wiersz["Data"]."</td>";
$kwota=$wiersz["Wartosc"];
$wartosc=$wartosc+$kwota;
$kwota1=$wiersz["Ilosc"];
$wartosc1=$wartosc1+$kwota1;
}
echo "<table border=1><tr bgcolor=green >"; echo "<th>Łączna wartość: $wartosc zł </td><th> Łączna ilość: $wartosc1 szt.</th>";
}
;
?><body text="#FFFFFF" bgcolor="#0E1B8C">
Przepraszam za zalozenie 3 takich samych postow ale mialem problemy z netem i nie zauwazylem. Prosze adminów o usuniecie i wyrozumialosc.