Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nazwa produktu w adresie www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fazero
Witam,

Posiadam serwis jednak nie założyłem że może być mi potrzebne nazwenictwo kategorii i produktów na zasadzie:
www.mojastrona.pl/sznurki.html
lub konkretnie do danego produktu
www.mojastrona.pl/sznurowadla-dlugie-do-butow.html

Czy jest jakiś skrypt lub program który wykona taką pracę by na podstawie np table w sqlu przypisac nazwy do kategorii i produktów, by można to potem wrzucić na serwer i by działało?questionmark.gif

Obecnie mam to na zasadzie www.mojastrona.pl/index.php?action=details&ID=111

Informatycy mówili mi że takie sprawy trzeba było przewidzieć na początku przy tworzeniu serwisu ale cóż, człowiek się uczy na błędach. Szukałem tego na różnych formach ale nawet nie wiem taka funkcja się może nazywać.

Proszę o pomoc jeśli znacie jakieś rozwiązanie a nie budowa serwisu od poddstaw....

Dzięki.
lopik
A może to mod_rewrite
Neojawor
to jest temat związany z przyjaznymi adresami - stosują takie skrypty pozycjonerzy, bo ponoć wyszukiwarki nie lubią adresów z pytajnikami i innymi głupimi znakami, więc robią np. coś takiego, że zamieniają te znaki na ukośniki. W każdym razie robią tłumaczenia adresów, więc poszukaj sobie pod hasłami przyjazne linki/przyjazne adresy. Na tym forum powinno być, ale jeśli nie, to będzie na forach dla pozycjonerów
dr_bonzo
Prosze uzupelnic tytul topika o odpowiedni tag ( szczegoly )

Zamykam. Prosze wyslac Raport lub PW moderatorowi z propozycja poprawnego tytulu i linkiem do tego topiku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.