Mam problem z widocznością divów pod IE ( oczywiście pod FF działa bardzo tak jak powinno ).
Kod i założenia co ma się dziać są następujące:
Tworzona jest tabelka z czego nagłówki są tworzone osobno ( w osobnej tabelce ) a zawartość w tabelce umieszczonej w divie, tak żeby nie rozjeżdżała się strona a tylko pokazywał scroll.
<div id="ts"> <form action="blabla" method="post" name="formtwo" id="formtwo"> {if is_array($data) && count($data)>0} <table><tbody> {foreach item=s1 key=k1 from=$title0} <tr> {foreach item=s2 key=k2 from=$s1} <td {$s2.js}>{$s2.cont} </td> {/foreach} </tr> {/foreach} </tbody></table> <div id="doff"> <table><tbody> {foreach item=s1 key=k1 from=$title} <tr> {foreach item=s2 key=k2 from=$s1} <td {$s2.js}>{$s2.cont} </td> {/foreach} </tr> {/foreach} </tbody></table> </div> {else} <table><tbody><th class="th_red">brak danych</th></tbody></table> {/if} </form> </div>
Jak łatwo zauważyć są to Smarty ale nie powinno mieć to znaczenia.
W zawartości tabelki ( w każdej komórce ) jest ukryty div, który pokazuje się po kliknięciu w komórkę. Problem pojawia się ( cały czas pod IE ) w momencie, jak klikam w komórki umieszczone na samym szczycie tabelki ( w pierwszych wierszach ) bo div pokazuje mi się "pod spodem" ... czyli wystaje tylko część spod "nagłówków tabeli"
Teraz trochę kodu CSS:
kawałek odpowiedzialny za pokazujący się div
.urlop { position:absolute; display:none; height:105px; width:310px; margin-left:-290px !important; margin-top:-120px !important; _margin-left:-290px !important; _margin-top:-120px !important; background-color:#D3D3D3; z-index:900 !important; zoom: 1; }
i kawałek opisujący główny div id="ts"
#ts { height:450px; overflow:auto; padding: 1px; z-index:950 !important; } #ts table { border-collapse: collapse; }
i kawałek kodu opisujący div id="doff"
#doff { height:420px; overflow:auto; padding: 0px; z-index:850; }
Część z tego kodu css może być nadmiarowa, ale szukam rozwiązania i coś nie mogę znaleźć, zmieniałem wartości z-index i nic nie dawało oczekiwanego efektu.
Może ktoś z was mi pomoże.