Stworzyłem stronę z bazą opartą na plikach txt. Panel działa bez zarzutu, z tym, że do edycji każdej podstrony mam zrobioną kolejna podstrone w edytorze. Chcąc tego uniknąć wymyśliłem, że zrobię jakiś wybór podstron, np. przez ratio i wynik tego formularza bedzie wyświetlał się w edytorze. A więc tak wygląda obecny skrypt edytora:
<? $nazwa_pliku = "sprzedaz2.txt"; if($_POST['tekst']) { } ?> <form action="proba.php" method='post' enctype="multipart/form-data"> <br> <?php $oFCKeditor = new FCKeditor('tekst') ; $oFCKeditor->BasePath = $sciezka; $oFCKeditor->Value = $dane; $oFCKeditor->Width = 600; $oFCKeditor->Height = 480; $oFCKeditor->Create() ; ?> <input type='submit' value='Zapisz zmiany' /> <br> </form>
a np. tak ma wyglądać wybór podstrony
<form action="index.php" method="post"> <p> <input type=radio name=ps value="onas.txt"> O Nas <input type=radio name=ps value="mechanika.txt"> Mechanika <input type=radio name=ps value="blacharstwo.txt"> Blacharstwo <br> <input name="submit" type=submit value="Kliknij aby wczytać zawartośc strony" /> </form>
oczywiscie ten formularz wyboru jest nad wczytywaniem plików. I teraz tak chcę wartość $nazwa_pliku = "sprzedaz2.txt"; nie pobierała danych z pliku sprzedaz2.txt tylko z tego, który został wybrany z radio. Jak mam zapisać tą warość?