Witam. Mam do zaprojektowania taki maly serwis z informacjami dla innych uzytkownikow. Ma to byc w formie strony internetowej i odgórnie narzucone jest to, ze wszystko ma sie opierac o baze danych. W serwisie ma byc takze wyszukiwarka. Jesli chodzi o administracje serwisem to wszelkie zmiany wprowadza tylko admin na podstawie zrodel jakie przysylaja mu inni uzytkownicy wiec nie trzeba budowac panelu logowania, etc. I teraz moje pytanie jak to wszystko ugryzc. Myslalem zeby zrobic jedna baze danych z polami: Id, Autor, Kategoria, Data, Tekst gdzie Autor i Kategoria beda numerami odpowiednio osoby, ktora dana zmiane chce wprowadzic i pozycji w menu. W polu tekst wrzucilbym cala zawartosc strony razem ze znacznikami html i php zeby dynamicznie generowala mi sie odpowiednia podstrona wtedy bede mial mozliwosc przeszukiwania bazy danych przez wyszukiwarke. Pewnie rozwiazanie to nie jest najbardziej optymalne ale jak inaczej cos takiego zaprojektowac? Bo gdybym w bazie trzymal tylko zamiast tekstu linki do gotowych podstron to tez nie moglbym ich przeszukiwac w tekscie. Moe macie jakis pomysl jakby to inaczej (lepiej, prosciej i wydajniej:) zrobic? Mam nadzieje, ze nie zamotalem pytania za bardzo... Pozdrawiam, Łukasz.