Proszę o pomoc, gdyż jestem początkującym użytkownikiem php, i niemogę sobie poradzić z pewnym problemem. Mianowicie zrobiłem formularz (obszar tekstowy ze skryptem php) w którym wyświetla się otwarty plik. Pliki zapisane są z rozszerzeniem php, a w środku jest html, z elementami kodu php. Problem pojawia się gdy po zmianie pliku w oknie edycji ( obszar tekstu z załatowanym plikiem) zapisując go. Plik zapisuje się ale w kodzie html przed znakiem " pojawia się znaczek \ Wygląda to tak:
Wielka prośba do Was - jak mogę pozbyć się tego znaczka z kodu żeby zapis był normalny??!!Proszę o POMOC!
plik ze skryptem w którym zostaje otwarty plik wygląda następująco:
<html> <body> <?php $echo = $_POST['echo']; include ('config.php'); ?> <table align="center" border="0" width="53%" cellspacing="0" cellpadding="0" id="table1"> <tr> <td> <form method="POST" action="index.php?page=menu&go=list_NB&id=zapisz"> @ $wp = fopen("$echo", 'r+'); if (!$wp) { echo "Nie został zaznaczony żaden plik"; exit; } while (!feof($wp)) { $zamowienie = fgets($wp, 999); echo $zamowienie; } <p align="center"> </form> </td> </tr> </table> </body> </html>
Plik ze skryptem zapisu pliku :
Proszę pomóżcie