<HTML> <HEAD> <TITLE> BIP </TITLE> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; CHARSET=iso-8859-2"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css.css"> </HEAD> <BODY> <div align="center"> <div id="strona"> <div id="naglowek"> </div> <div id="menu"> <ul> <li><a href="index.php?url=kat100">Kategoria 1</a></li> <li><a href="index.php?url=kat200">Kategoria 2</a></li> </ul> </div> <div id="teksty"> <?php $connect = mysql_connect("localhost", "root", "krasnal") or die ("Sprawdź połączenie z bazą danych."); $url="kat100"; else $url=$_REQUEST["url"]; switch ($url) { case "kat100": break; case "kat200": $query = "SELECT kategoria, tekst FROM Menu WHERE kategoria='kat200'"; break; default: } ?> </div> </div> </div> </BODY> </HTML>
Baza danych nazywa sie bip, mam w niej tabele Menu i w niej dwie kolumny kategoria i tekst. NIe wiem co jest zle w tym zapytaniu do bazy ale po kliknieciu powinna sie pojawic moim zdaniem zawartosc pola $tekst ale niestety nic sie nie pojawia. Sprawdzilem zawartosc zmiennej $results ale tam wyskoczylo mi $resource#id5 wiec chyba jesdnak zapytanie jest zle...:/ Jesli widzicie w tym jakis blad to pomozcie bo mi sie pomysly juz powoli koncza:/ Pozdrawiam, Łukasz.