walcze już tydzień bez przerwy z edycją wybranego rekordu i doszedłem do wnisku, że ginie mi gdzieś w skrypcie zmienna '$IDspedytora'. Stworzyłem tabelę o nazwie 'spedytorzy' z trzema kolumnami: 'IDspedytora' - int, 'NazwaFirmy' - varchar, 'Telefon' - varchar.
Do podanego niżej skryptu przekazywana jest wartość IDspedytora za pomocą adresu URL:
wartość z kolumny IDspedytora do zapytania SELECT jest przekazywana poprawnie ale już w zapytaniu UPDATE wartość ta znika.
Może ktoś z Was będzie wiedział jak przerobić ten skryp żeby działał poprawnie?
<?php include "baza.php"; ?> <html> <head> </head> <body> <h3>Aktualizacja danych o spedytorze</h3> <?php $nf = $_POST['NazwaFirmy']; $t = $_POST['Telefon']; $query_update = "UPDATE spedytorzy SET NazwaFirmy = '" . $_POST['NazwaFirmy'] . "', Telefon = '" . $_POST['Telefon'] . "' WHERE IDspedytora = '" . $_REQUEST['id'] . "'"; $query = "SELECT * FROM spedytorzy WHERE IDspedytora = '" . $_REQUEST['id'] . "' "; ?> <b>Dane spedytora zostały uaktualnione.</b><br> </p> <?php } else { $query = "SELECT * FROM spedytorzy WHERE IDspedytora = '" . $_REQUEST['id'] . "' "; ?> <p> <form action="edytuj_spedytora.php" method="post"> Nazwa Firmy: <input type="text" name="NazwaFirmy" Telefon: <input type="text" name="Telefon" <input type="submit" name="submit" value="Uaktualnij"> </form> </p> <?php } ?> </body> </html>