Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona Do Oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
piotrnet
Witam,
przygotowałem strone www.kalendarz-kibica.pl i chciałbym poznać Waszą ocenę - co myślicie o stronie, czego jej brakuje, co warto byłoby zmienić/dorobić. Wszystkie uwagi i sugestie mile widziane.
Pozdrawiam
sagittariuspl
tabelki, tabelki, tabelki...

poza tym nie działa 'mapa serwisu' znaczy sie nie ma jej. dodałbym jeszcze oprócz samych wyników meczów jakieś notki o nich, linki do oficjalnych stron zespołów, artykułów np. w onecie lub jakimś serwisie sportowym
SHiP
Cytat(piotrnet @ 9.08.2007, 15:41:43 ) *
co myślicie o stronie, czego jej brakuje, co warto byłoby zmienić/dorobić.

Dodac doctype i przerobic kod na bardziej semantyczny. Tabelkom mówimy nie winksmiley.jpg Kod css też mozna wyszczuplic. Pod wzgledem graficznym jest średnio - nie podoba mi sie ten metalowy? styl i tlo jakies takie nijakie(zwykly kolor?).
Louner
Według mnie strona ma spory potencjał, tylko grafika trochę kuleje. winksmiley.jpg To witryna informacyjna, a w takich przypadkach raczej prostota bardzo pomaga. Myślę, że za dużo tu elementów graficznych.

Pozdrawiam
piotrnet
Dzieki za opinie, postaram sie na weekendzie przejść z tabelek na divy i przy okazji uprościć kod. Co do grafiki - to w zamierzeniu ma być witryna informacyjna, starałem się to jakos wyważyć, żeby grafika nie była zbyt ciężka, a jednocześnie żeby nie było "ubogo" na stronie.
Kolejne pytanie dotyczy wprowadzenia nowej funkcjonalności. Co myślicie o wprowadzeniu możliwości zbudowania własnego kalendarza - zarejestrowany użytkownik mógłby zestawić własny zbiór wydarzeń  - jeżeli interesuje go na przykład piłka nożna i żużel, 
wówczas pokazywane byłyby tylko zdarzenia z tych dyscyplin. Mógłby również dodać
swoje zdarzenia, np. mecze swojej drużyny z IV ligi.
Myślałem również o przygotowaniu powiadamiania/przypominania o wybranych zdarzeniach. Każdy nowy pomysł mile widziany smile.gif 

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.