Witam
prosze o pomoc w przeanalizowaniu kodu bo nie wiem gdzie robie blad i nie chce mnie przekierowac na wybrana strone przypisana do danego użytkownika a siedze nad tym skryptem juz pare godzin z gory dziekuje za pomoc. Poniżej przedstawiam strukture mojego skryptu wraz z kodem:
index.php
form.inc
error.inc
badData.inc
DefaultIndex.inc
//passwords/passwords.txt

kod index.php:
Kod
<BR><?</P> <P>function checkPass($user, $pass)<BR>{<BR>  if(!$fd = @fopen("./passwords/passwords.txt", "r")) return "error.inc";<BR>  $result = "badData.inc";<BR>  while (!feof ($fd)){<BR>    $line = trim(fgets($fd));<BR>    if(($pos1 = strpos($line, ":"))===false) continue;</P> <P>    $tempUser = substr($line, 0, $pos1);<BR>    if($tempUser !=$user) continue;</P> <P>    if(($pos2 = strpos($line, ":", $pos1 + 1))===false) continue;<BR>    $tempPass = substr($line, $pos1 + 1, $pos2 - $pos1 -1);</P> <P>    if($tempPass != $pass){<BR>    $result = "badData.inc";<BR>    break;<BR>  }<BR>  $temIndex = substr($line, $pos2 + 1, strlen($line) - $pos2);<BR>  if($tempIndex == ""){<BR>    $result = "Defaultindex.inc";<BR>    break;<BR>  }<BR>  else{<BR>    $result = $temIndex;<BR>    break;<BR>  }<BR> }<BR> fclose($fd);<BR> return $result;<BR>}</P> <P>if(!isSet($_POST["haslo"]) || !isSet($_POST["nazwa"])){<BR>  include('form.inc');<BR>}<BR>else{<BR>  $strona = checkPass($_POST["nazwa"], $_POST["haslo"]);<BR>  include($strona);<BR>}</P> <P>?><BR><BR><BR>

kod form.inc:

Kod
<BR><BR><form name="formularz1'<BR>      action="index.php"<BR>      method="POST"><BR><div style="text-align:center"><BR><table align="center" borger="0"><BR><tr><BR><td colspan="2">Wprowadz nawe i haslo uzytkownika:</td><BR></tr><tr><BR><td>Uzytkownik:</td><BR><td><input type="text" name="nazwa"></td><BR></tr><tr><BR><td>Haslo:</td><BR><td><input type="password" name="haslo"></td><BR></tr><tr><BR><td colspan="2"><input type="submit" value="Wejdz"></td><BR></tr><BR></table><BR></div><BR></form><BR><BR>

kod error.inc:

Kod
<BR><BR><?</P> <P>print("przepraszamy ale nastapily problemy z logowaniem");</P> <P>?><BR><BR>

kod badData.inc:

Kod
<BR><BR><?</P> <P>print("zostaly podane bledne dane: nazwa lub haslo uzytkownika");</P> <P>?><BR><BR>

kod DefaultIndex.inc:

Kod
<BR><BR><?</P> <P>print("uzytkownik nie ma przypisanej strony startowej");</P> <P>?><BR><BR>

kod pliku tekstowego password.txt:
Kod
<BR>user1:pass1:user1.inc<BR>user2:pass2:user2.inc<BR>

i problem tkwi dalej w tym ze uzytkownicy moga sie zalogowac ale za kazdym razem wyskakuje mi komunikat z pliku DefaultIndex.inc a nie chce czytac zawartosci ze stron user1.inc i user2.inc
Prosze o jak najszybsza pomoc z góry dziekuje i pozdrawiam smile.gif