Zaczynam uczyć się php i nie radzę sobie z następującym problemem.
Działam na :
Xammp 1.6.3a który zawiera
Apache 2.2.4
MySQL 5.0.45
PHP 5.2.3 + PHP 4.4.7 + PEAR
Mój problem polega na tym że wykonując skrypt (zamieszczony poniżej) nie mam teoretycznie żadnych errorów. komunikatów, po prostu skrypt tak jakby sie zatrzymywał z niewiadomych przyczyn gdzieś około linijki 25. Wiem że ten problem raczej jest związany z mysqli tylko nie wiem jak go rozwiązać :/
Z phpinfo() wynika że mysqli jest enabled. Pliki php_mysqli.ddl i libmysqli.ddl są w c:\windows\system32
Gdy uruchomię skrypt to wyświetla mi sie "Ilość znalezionych pozycji w bazie:" i koniec. Wyniku z bazy już nie ma!.
<?php //utworzenie krótkich nazw zmiennych.. $metoda_szukania = $_POST['metoda_szukania']; $wyrazenie = $_POST['wyrazenie']; // trim () - wyżuca zbędne spacje z początku i końca wyrażenia { } //get_magic_quotes_gps() - informuje czy znaki cudzysłowiów zostaną wprowadzone automatycznie //Jeśli tak nie będzie nalerzy użyć funkcji addslashes() w celu umieszeczenia w danch znaków ucieczki { } $db = new mysqli('localhost','root','12','helion'); if (mysqli_connect_errno()) { } $pytanie = "SELECT * FORM ksiazki WHERE ".$metoda_szukania."like '%".$wyrazenie."%'"; $wynik = $db ->query($pytanie); $ile_znalezionych = $wynik ->num_rows; for ($i =0 ;$i<$ile_znalezionych ;$i++) { $wiersz = $wynik ->fetch_assoc(); $wynik ->free(); } ?>
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam Nero