Mam stronę postawioną na CMSie Extreme Fusion i aktualnie przystosowuję ten system pod własne potrzeby. Ponieważ na stronie znajdują się dzwonki polifoniczne i mp3, postanowiłem dodac jedną funkcję do wyników wyszukiwania. A mianowicie zrobiłem coś takiego (fragment skryptu wyświetlającego wyniki wyszukiwania):
Kod
if ($rows > 10) echo "<div align='center' style='margin-top:5px;'>\n".makePageNav($rowstart,10,$rows,3,FUSION_SELF."?stype=f&stext=$stext&")."\n</div>\n";
} elseif ($stype == "d") {
$result = dbquery(
"SELECT td.*,tdc.* FROM ".$db_prefix."downloads td
INNER JOIN ".$db_prefix."download_cats tdc ON td.download_cat=tdc.download_cat_id
WHERE ".groupaccess('download_cat_access')." AND (download_title LIKE '%$stext%' || download_description LIKE '%$stext%')"
);
$rows = dbrows($result);
if ($rows != 0) {
echo "<p>Wyników pasuj±cych do kryteriów wyszukiwania w dziale ".$locale['416'].": ";
echo $rows." ".($rows == 1 ? $locale[''] : $locale['']).$locale['']."<br><br></p>\n";
$result = dbquery(
INNER JOIN ".$db_prefix."download_cats tdc ON td.download_cat=tdc.download_cat_id
WHERE ".groupaccess('download_cat_access')." AND (download_title LIKE '%$stext%' || download_description LIKE '%$stext%')
ORDER BY download_title LIMIT $rowstart,10"
);
$i = 1;
while ($data = dbarray($result)) {
if ($data['download_datestamp']+604800 > time()+($settings['timeoffset']*3600)) {
$new = " <span class='small'>".$locale['450']."</span>";
} else {
$new = "";
}
echo "<p><b><a href='downloads.php?cat_id=".$data['download_cat']."&download_id=".$data['download_id']."' target='_blank'>".$data['download_title']."</a></b> ".$data['download_filesize']." $new \n";
if ( $data['download_cat']=31 ) {
echo "Dzwonek polifoniczny";
} else {
echo "Dzwonek mp3";
}
echo "</p>";
if ($data['download_description'] != "") echo $data['download_description']."<br>\n";
echo "<p>".$locale['454']."</font> ".showdate("%d.%m.%y", $data['download_datestamp'])." |
<font class='alt'>".$locale['455']."</font> ".$data['download_count']."</p>\n";
if ($i != $numrows) { echo "<br>\n"; } else { echo "\n"; }
$i++;
}
} else {
echo "<center>0 ".$locale['417'].$locale['422'].".</center>\n";
}
closetable();
} elseif ($stype == "d") {
$result = dbquery(
WHERE ".groupaccess('download_cat_access')." AND (download_title LIKE '%$stext%' || download_description LIKE '%$stext%')"
);
$rows = dbrows($result);
if ($rows != 0) {
echo "<p>Wyników pasuj±cych do kryteriów wyszukiwania w dziale ".$locale['416'].": ";
echo $rows." ".($rows == 1 ? $locale[''] : $locale['']).$locale['']."<br><br></p>\n";
$result = dbquery(
WHERE ".groupaccess('download_cat_access')." AND (download_title LIKE '%$stext%' || download_description LIKE '%$stext%')
ORDER BY download_title LIMIT $rowstart,10"
);
$i = 1;
while ($data = dbarray($result)) {
if ($data['download_datestamp']+604800 > time()+($settings['timeoffset']*3600)) {
$new = " <span class='small'>".$locale['450']."</span>";
} else {
$new = "";
}
echo "<p><b><a href='downloads.php?cat_id=".$data['download_cat']."&download_id=".$data['download_id']."' target='_blank'>".$data['download_title']."</a></b> ".$data['download_filesize']." $new \n";
} else {
echo "Dzwonek mp3";
}
echo "</p>";
if ($data['download_description'] != "") echo $data['download_description']."<br>\n";
echo "<p>".$locale['454']."</font> ".showdate("%d.%m.%y", $data['download_datestamp'])." |
<font class='alt'>".$locale['455']."</font> ".$data['download_count']."</p>\n";
if ($i != $numrows) { echo "<br>\n"; } else { echo "\n"; }
$i++;
}
} else {
echo "<center>0 ".$locale['417'].$locale['422'].".</center>\n";
}
closetable();
Ten fragment dodałem sam:
Kod
} else {
echo "Dzwonek mp3";
}
} else {
echo "Dzwonek mp3";
}
Jednak nie działa, ponieważ php praktycznie nie znam, nie wiem jak prawidłowo wpisac warunek IF. Przy aktualnie wpisanym, niezależnie od kategorii w jakiej znajduje się plik wyświetla tekst: Dzwonek polifoniczny.
Nie wiem czy przedstawiony kod jest wystarczający, aby ktoś z zewnątrz mógł mi pomóc, ale bardzo bym o nią prosił.