mam problem z wyszukiwarką. Mimo iż dane są wpisywane to pokazuje mi błąd, że dane nie zostały wpisane do wyszukiwarki. Wydaje mi się, że występuje błąd w przekazaniu danych z pliku do wpisywania do pliku z systemem wyszukiwania. Niestety nie potrafię sobie z nim sam poradzic, dlatego proszę o pomoc. plik search.php
<?php <form method="post" action="srch.php"> <table> <tr><td><input type=text name='what' size=60 maxlength=255></td> <td><input type=text name='where' size=60 maxlength=255></td> <td><input type=submit></td></tr> ?>
plik srch.php:
<? if ($search) // perform search only if a string was entered. { $srch="%".$search."%"; $query = "select * from companys WHERE name LIKE '$srch' || address LIKE '$srch' || postcode LIKE '$srch'"; if ($result) { $company_id = $r["id"]; $name = $r["name"]; $address = $r["address"]; $postcode = $r["postcode"]; $location = $r["location"]; } // end while } else { } ?>
przy okazji czy istnieje możliwośc zrobienia tego na jednym pliku? i jak zrobi aby co drugi wynik miał tło?
Dzięki i pozdrawiam