Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Magento już jest!
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
proffix
Witajcie,

przedwczoraj miała premierę pierwsza publiczna beta Magento. Zupełnie nowego systemu ecommerce, który moim zdaniem w niedługim czasie stanie się najlepszym rozwiązaniem do budowy sklepów . Czemu ?

1. PHP 5 , OOP , MVC
2. Zend Framework 1.0 (nie wiem czemu nie 1.01 ale trudno winksmiley.jpg
3. Za Magento stoi firma o ugruntowanej pozycji (Varien.com)
4. System jest na licencji OSL 3 co nie ogranicza developerów
5. System jest całkowicie bezpłatny

Obejrzycie sobie demo na stronie magentocommerce.org lub wejdźcie na forum Lento.pl . W obu miejscach można poklikać po panelu admina i samym sklepie. Można również ściągnąć paczkę instalacyjną ale ta trochę waży (55MB tar.gz) .

Społeczność jeszcze się nie wytworzyła więc zapraszam do rejestracji na obu forach. Na forum magentocommerce.org powstał właśnie dział dla polaków.

Pozdrawiam
Adam
dr_bonzo
1. Przenosze Hydepark -> Gotowe rozwiazania
2. Moze wiesz jak to zainstalowac bez mysqlI (tylko z PDO)?
proffix
Ale rzucacie tym postem tongue.gif

PDO jest wymagane, a przynajmniej jeszcze nikt nie obszedł tego problemu. Jeżeli masz dostęp do php.ini to możesz spokojnie podpiąć sobie php_pdo_mysql . Bez dostępu będzie raczej ciężko cokolwiek zdziałać bo i bez niego trudno odpalić samego ZF.

extension=php_pdo.dll
extension=php_pdo_mysql.dll

Jest tutek Zenda http://devzone.zend.com/article/1553-Tutor...ork-Without-PDO na ten temat. Wątpię jednak aby zadziałało to w przypadku Magento .
dr_bonzo
No wlasnie chcialem na odwrot, mam PDO a nie mam mysqli.
Znalazlem w Install_gdziestam/install.xml i wyrzucilem z <extension> mysqli ale (poza tym ze nie mam mcrypt) po kliknieciu Continue na URLu configPost/ dostaje biala strone, tak ze na razie odpuscilem sobie.
proffix
Jeżeli chcesz to na PW (żeby nie robić spamu) podeślę ci nazwę hostingu na którym zadziała to na bank . Tam stoi lento.pl/demo . Konto testowe 2 tyg. starczy na pewno aby pobieżnie zbadać system smile.gif
NoiseMc
Ja wlasnie sciagnalem i sprawdzam, na pierwszy rzut oka wydaje sie byc gigantycznym tworem ale struktura plikow / katalogow / klas wydaje sie byc ladnie poukladana ... instaluje i sprawdzam jak dziala smile.gif
proffix
Mgento jest ogromne to fakt. Ale tak dobrze poukładanej struktury plików nie widziałem jeszcze w żadnej aplikacji. Aktualnie kończę pisanie podręcznika do modyfikowania layoutów więc jak chcecie się trochę pobawić skórkami to zapraszam do Wiki na stronie magentocommerce.com : http://www.magentocommerce.com/wiki/Designing-for-Magento/

Sorki że na razie po angielsku ale nie mam czasu jeszcze tego zrobić po polsku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.