Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] Resetowanie cache w PDO
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ziels
Witam!

Korzystam z PDO. Pewnego dnia zmieniłem jedną z tabel używając mysql_query (dodałem jednąk kolumnę). PDO jakby zacache'owało sobie strukturę tabeli i kiedy chcę szukać po wartości tej kolumny, dostaję komunikat o tym że ta kolumna nie istnieje. Przy fetchAll() nie ma jej w zwracanej tablicy. Jak można ten cache wyczyścić?
pink
Cytat(Ziels @ 2.09.2007, 11:55:34 ) *
Witam!Korzystam z PDO. Pewnego dnia zmieniłem jedną z tabel używając mysql_query (dodałem jednąk kolumnę). PDO jakby zacache'owało sobie strukturę tabeli i kiedy chcę szukać po wartości tej kolumny, dostaję komunikat o tym że ta kolumna nie istnieje. Przy fetchAll() nie ma jej w zwracanej tablicy. Jak można ten cache wyczyścić?

Na moje oko to nie jest problem PDO które w żaden sposób nie cachuje zapytań. Pewnie gdzieś w kodzie wysyłasz zapytanie SQL z zaznaczeniem poszczególnych kolumn: SELECT co1, col2 zamiast SELECT * - stąd nowo dodana kolumna jest niewidoczna.Popatrz do kodu na wysyłane zapytanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.