Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] [html] Wczytywanie stron zewnętrznych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gw007
Witam jak wykonać stronę w której wczytam ze spisu treści leżącego po lewej stronie w prawą część strony.
Chodzi mi o wczytanie np www.wp.pl a nie jakiegos pliku na serwerze. Prubowałem include, iframe, ale nic nie działa tak jak bym chciał.
Hazel
Poczytaj o fopen()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.

Może są jakieś lepsze, szybsze i nowsze sposoby, ja ich nie znam.
Ale taki kod:
  1. <?php
  2. fopen ('www.wp.pl', 'r');
  3. ?>

Powinien otwierać stronę, potem zczytujesz dane funkcją fread()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual na przykład... A jeśli chcesz umieścić obraz strony, to nie jest to juz takie łatwe.
I mam nadzieję, że dobrze Cię zrozumiałem, bo szczerze to trochę niejasno napisałeś, o co Ci chodzi.
gw007
CHodzi mi o cos jak tu:

<frameset cols="200,*">
<frame name="spis" src="spis.html" />
<frame name="strona" src="home.html" />
<noframes><body><a href="spis.html">Spis treści</a></body></noframes>
</frameset>

Jest spis tresii i w druga ramke wczytuje się strona.
drPayton
Nie da rady na ramkach. Teoretycznie możesz do linku dodać atrybut target z nazwą ramki, do której ma zostać wczytana strona (w Twoim przypadku: target="strona"), ale nic to nie da w przypadku WP czy Onetu bo są przed tym "zabezpieczone" (wp od razu przekierowuje, onet po kilku sekundach).
A tak w ogóle: nieładnie jest wczytywać cudze strony do ramki na swojej stronie tongue.gif
gw007
czemu nie ladnie:)
chce zrobic wlasna wyszukiwarke do allegro
Spawnm
jeszcze można by pobawić się z js i <iframe> z html'a:)
Crade
Jeśli wp.pl to tylko przykład, to może spróbuj co nieco poczytać o CURL.

1. <?php
  2. $file = "http://www.example.com";
  3.  
  4. $ch = curl_init();
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $file);
  6. curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
  7. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  8. $ch_zawartosc = curl_exec($ch);
  9. curl_close($ch);
  10.  
  11. echo $ch_zawartosc;
  12. ?>

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale chyba o to chodzi.
gw007
http://www.gsm-centrum.pl/test.php no w sumie jako tako wp wczytuje, a jak to zrobic by po lewej stronie było tak jak by menu o szerokosci z 3cm i po prawej wyswietlalo sie wp.pl onet.pl allegro.plNiestety widze ze jest to awaryjne bo nie klikne juz zadnego odnosnika na stronie:(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.