Witam. Chciałbym się dowiedzieć, jak mogę sie zabezpieczyc przed naciskaniem przycisku Wstecz w przeglądarce.
Mam plik index.html, w nim formularz HTML i przesyłam go POSTem do pliku wynik.php. Kiedy ktoś wprowadzi dane do formularza, kliknie na Wyślij, a potem naciśnie Wstecz, to znowu ujrzy formularz (z wprowadzonymi danymi, jeśli je zmodyfikuje, to będzie mógł znow kliknąć na Wyślij i zobaczy inną stronę wynik.php (znaczy strona ta sama, ale dane inne). A ja chcę, żeby po kliknięciu na Wstecz dalej pozostawał na stronie wynik.php, niezależnie od ilości kliknięc na ten przycisk (czyli tak jakbym w historii nieskończenie wiele razy dodawał wpis o odwiedzeniu strony wynik.php), ewentualnie może przechodzić do jeszcze poprzedniej strony, to znaczy tej, z której przyszedł jeszcze przed index.html (chcę po prostu, żeby już nie mógł zobaczyć strony index.html). Jeśli ktoś poda rozwiązanie, które wygasa po zamknięciu przeglądarki (a po ponownym otwarciu znów będzie można oglądać index.html), to też nie bedzie źle. Nie wiem, czy mam sie bawic sesjami, czy czym...