Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Miniatura PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
galileox86

Mam nastepujacy problem chcialbym generowac miniatury wszystkie o takich samych wymiarach ale jesli moj obrazek nie jest poroporcjonalnym z tym co chce osiagnac to zeby po prostu wycinal go do takiej wartosci abym po resize obrazek mial pozadane wymiary poniewaz np: jak chce cos zmienic do wielkosci np 240 x 180 a jest to np dluzsze czyli np ma 560 x 360 to nie utworzy mi sie obrazek 240 x 180( a 240x154 w przyblizeniu oczywiscie )jesli tak to oczywiscie rozciagniety zostanie na wysokosci co spowoduje znieksztalcenie obrazka. Wiec choidz mi o to zeby najpierw wyciac z tego obrazka obrazek o porporcionalnych do ustaloncyh przezemnie rozmiarach
ale na srodku nie z bok dokladnie chodzio o takie cos jak jest na rysunku. Czy ktos moze wie jak to zrobic zna jakas ladna klase ktora takim czyms sie zajmuje. Prosze o pomoc bo nie znalalzem nic interesujacego na forum.
djbarca
nie wiem czy o to ci chodzi ale kilka postow nizej jest moj post generowanie miniatur obrazkow zobacz moze tam bedzie cos smile.gif
galileox86
nie to nie jest to samo ja chodzi mi o to ze ty msza obraek o okresloonych parametrach i chcesz go zmniejszyc do obrazka o okresleonych parametrach ale mniejszych a ja mam na sztywno okreslonych rozmiar obrazka do ktorego musze zmniejszyc obrazek ale jak go zmniejsze na zywca to albo mi sie rozciagnie w szerz albo w dlugosc. Ja wiem jak to zrobic to to nie jest problem tylko poszukuje klasy badz juz gotoweg rozaiwazania zeby nie tracic na to czasu.
AxZx
tutaj masz dobra klase do uploadu pliku i roznych operacji na obrazkach
http://www.verot.net/php_class_upload.htm

za pomoca tej klasy mozesz uzyskac efekt jaki chcesz.

kiedy widzialem narzedzia w JS do dowolnego kadrowania zdjec.
galileox86
AxZx dzieki o to własnie chodzilo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.