Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] PDF polskie czcionki ttf2pt1
Forum PHP.pl > Forum > PHP
funky_beat
Witam,
proboje przekonwertowac wedlug zalecen czcionki na polskie za pomoca programu ttf2pt1.
pobralem go i proboje uruchomic.
program na ułamek sekundy się uruchamia i koniec. wyglada to tak ze mignie tylko na ekranie okno konsoli tego programu i koniec :|

czy ktos z Was potrafi mi pomoc?
klocu
jeśli mowa o fpdf to wujcio google podał mi pomocną dłoń http://fpdf.fruit-lab.de/ - system chodzi jak marzenie i pracuje bardzo ładnie.
gam3r
w tym dziale masz temat "generowanie plików *.pdf + polskie czcionki" (przypięty u góry) tam jest opis jak to działa, nie chciało się szukac?
funky_beat
gam3r jak bys byl taki uprzejmy i znalazles mi ten temat to znajdz mi w nim jeszcze fragment w ktorym opisane jest dlaczego program ttf2pt1 nie chce sie uruchomic, bo ja przeczytalem caly ten temat czyli 8 stron jezeli dobrze pamietam i nie ma tam wzaminki o takim przypadku
joł winksmiley.jpg
gam3r
dokładnie 6 dni temu miałem ten sam problem co Ty, po 2 dniach zmagań poradziłem sobie sam, jedyne z czym miałem problem to ze znalezieniem pliku .map dla kodowania utf-8, ale w końcu wykorzystalem iso-8859-2.map i funkcję php iconv().
A korzystałem własnie z tamtego tematu. blinksmiley.gif
A twój program "nie działa" bo to nie jest program okienkowy, tylko który działa i uruchamia się z linii poleceń systemu windows/linux, post #4 KaMeLeOn'a opisuje jak działa program (chociaż z tym nawet bedziesz miec problem - jak nigdy nie korzystales z linii polecen).

A zwracam Ci uwagę dlatego że specjalnie założono tamten temat i przypięto go żeby 10 razy nie rozgrzebywać problemu na nowo bo w 99% przypadkach ludzie mają ten sam problem - nie umieją korzystać z linii polecen. Wiec pisz tam ewentualnie, a jakiś mod niech wyrzuci ten topic smile.gif
funky_beat
czy ktoś byłby tak miły i udostępnił pliki z polskimi czcionkami, proboje rozgryzc ten program ttf2pt1 ale wyskakuje mi komunikat:

Cytat
***** Cannot access nazwa_czcionki.ttf *******

z góry dziękuje za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.