Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikająca strona po użyciu kodowania utf-8
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Black-Berry
Często mam taki błąd, że po dodaniu linijki <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> stona znika w Internet Explorerze blinksmiley.gif . W innych przeglądarkach wszystko jest O.K. Co dziwniejsze to napewno chodzi o kodowanie bo po usunięciu tej linijki wszystko jest dobrze prócz tego że na stronie wyświetlają się krzaki :-|...

Dokładniej opisująć sprawę, bład polega na tym że klikam na jakiś link, bądź loguję się albo tez przeładowuję stonę uzywająć header( "location: index.php" ); na stronie nie pojawia się nic. Dopiero po odświeżeniu strona wyświetla się tak jak powinna.

Czy ktoś miał podobny błąd questionmark.gif Czy ja poprostu zwariowałem bo to strasznie nielogiczne....

Pozdrawiam.
envp
zobacz <meta...></meta> bo IE ma problemy z krótkimi znacznikami w head jak np <script />
Black-Berry
niestety... nic to nie daje :/ dziwne. Nikt nie miał podobnego problemu nigdy questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.