Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]fopen kazda zmienna w nowym type="text"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djbarca
chodzi mi o to zeby wczytywalo mi zawartosc pliku i jak w nim np bedzie
$kolor[1]=red;
$kolor[2]=yellow;
$kolor[3]=blue;
to zeby wczytalo mi kazda zienna w innym polu text ... wiem jak zrobic zeby wszystko bylo w jednym polu ... a jak zeby w oddzielnych ..
tsharek
napisz dokładnie o co Ci chodzi, bo z tego lakoicznego opisu nic nie wynika (mieszasz PHP - $kolor... z HTMLem - input). Jak to się ma do siebie i co byś dokładnie chciał osiągnąć?
qqrq
O to chodzi? :

1. <?php
  2. $file = file('plik');
  3.  $txt = '';
  4.  foreach ($file as $f)
  5. $txt .= '<input type="text" value="'.substr($f,strpos($f,'=')+1,-1).'" />'."\n";
  6.  echo $txt;
  7. ?>

Tak z palca...
djbarca
tak winksmiley.jpg o to chodzilo a zeby dalo sie zapisac wprowadzoen zmiany .. questionmark.gif
qqrq
To znaczy? Jaśniej proszę.
djbarca
jasniej questionmark.gifexclamation.gif no .. jak juz mi wczyta te wartosci kazda w oddzielnym inpucie podspodem bedzie <input type=submit name=zapisz value=zapisz> I zapisze mi ... nie wiem jak jasniej... zapisze to co zmienilem ...
qqrq
No podstawy się kłaniają - formularz przesyła dane do pewnego (ustalonego przez ciebie) skryptu, tam masz zmienne $_POST['tutaj_name_pola'] i robisz z nimi co chcesz - zapisujesz, wyświetlasz, etc.
djbarca
wiem winksmiley.jpg zwykle robie wszystko z bazami danych nigdy nie skupialem sie na plikach i dlatego z plikami troche gozej .. smile.gif haha.gif
qqrq
No to poczytaj w manualu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.