Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kinder balet
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
qqrq
Witam Panie i Panów!

Chciałem się Was poradzić w pewnej, dość życiowej, kwestii:

1. Macie dzieci?
2. Jeśli tak, to jak sobie z tym radzicie? smile.gif Żłobek / przedszkole / babcia? Co jeśli współmałżonek pracuje?
3. Pytanie do freelancerów domatorów: Co robicie z dziećmi jak pracujecie?

Oczywiście dzieci to sama radość, ale wiadomo: sciana.gif
Czekam na opinie / rady.
phpion
:| jeśli pytasz innych co masz robić ze swoimi (zakładam, że przyszłymi) dziećmi to oznacza, że nie dorosłeś do roli ojca i że trzeba było uważać tongue.gif
qqrq
No patrzcie go... Z ciekawości pytam, a ten od razu do mnie z takim tekstem. Liczyłem na kilka opinii, a nie na instrukcję "co zrobić z dzieckiem". Jeżeli macie zamiar odpowiadać jak ten tu powyżej, to nie odpowiadajcie.

P.S. Mam roczną fajną córeczkę, więc nie chodzi mi o "przyszłe" dzieci.
Cienki1980
Ja mam 7mio miesięcznego chopaka i jest mniodzio.

Ja pracuje zdalnie więc żadna pomoc nie jest potrzebna. Czasami mały idzie do prababci na odpoczynek ( jak zacznie raczkować i złazić z łóżka to skończy się dobre biggrin.gif )

Ogólnie problemów nie mam z wychowaniem zbyt dużych , wystarczy dobra organizacja czasy i podział obowiązków.
papalka
Witam, to moze wtrace swoje 3 grosze. W koncu jakis topic, gdzie moge cos napisac winksmiley.jpg
Tak mysle ze dobra organizacja dnia (staly rytm z okreslonymi godzinami na sniadanie, sen i zabawe) bardzo pomoze. Córcia ma rok, wiec powinna jeszcze spac w ciagu dnia. Poza tym, mozesz zainwestowac w fantastyczne maty edukacyjne (sa do kupienia np. W Smyku). To sa takie „wyspy” z roznymi gadzetami – dyndające zabawki, piszczalki, a wszystko mieciutkie i kolorowe. Maluchy potrafia godzinami lezec na takim czyms i poprostu zaczynaja sie bawic. A zabawa – zwykle konczy sie blogim snem (ku uciesze tatusia winksmiley.jpg). Czasem Maluch ma gorsze dni – wtedy opcja „babcia” jest bardzo dobra. Wg mnie zlobek to ostatecznosc, jednak dziecko powinno spedzac czas z rodzicami mniej wiecej do 3 roku zycia. Powodzenia!
qqrq
Cienki1980 => Hy, ja też tak robiłem dopóki mała nie skończyła 8 miechów smile.gif . Tobie się pewnie do 10/11 uda (chłopaki trochę wolniej się rozwijają).
papalka => Wiem, że żłobek to ostateczność, ale dla mnie chyba niestety konieczność... Nie wiem z jakim aniołkiem miałe/aś do czynienia, ale mój szkrab to wszędowłaz. Wszędzie wlizie i wszystko zepsuje. Matę jedną ma, owszem, ale ma ją głęboko pod pieluchą... winksmiley.jpg
papalka
To moze lepiej opiekunka? Zawsze to indywidualny kontakt z dzieckiem, niz w zlobkach...
qqrq
A jak mi zasponsorujesz opiekunkę to jasne. smile.gif Żłobek maximum - 200zł/m, opiekunka minimum 800zł/m, nie stać mnie.
Dobra, koniec tego radzenia. Chwalcie się, ludzie, pociechami, chwalcie! smile.gif
mike
Ech, fajnie Wam.
Też bym chciał, ale to jeszcze trochę i będę planował (a w zasadzie będziemy :-)
papalka
Mike - kto by nie chcial. Ja poki co, swiruje w przedszkolu.

- Cy musem jeść to pociente, celwone?
- Kochanie, to są buraczki, chociaż spróbuj.
- Nie smakujom mi te sombulaczki.
Sedziwoj
Cytat(papalka @ 17.09.2007, 22:33:01 ) *
- Cy musem jeść to pociente, celwone?
- Kochanie, to są buraczki, chociaż spróbuj.
- Nie smakujom mi te sombulaczki.

Super tekst smile.gif
papalka
Bo moje psedskolaki som supel biggrin.gif
qqrq
Mike => A planujcie, planujcie... W dzieciach chyba najfajniejsze jest to, że są takie... zaskakujące że się tak wyrażę. Kto z was, mózgowcy, umie wziąć sobie całą stopę do giemby, albo wysrać się na odległość 2x wzrost? smile.gif A moje dziecko umie exclamation.gif Who's your daddy questionmark.gif party.gif
papalka
Obserwacje: Programisci rozczulaja sie przy dzieciach winksmiley.jpg
Cysiaczek
taaaaak jak nad każdym projektem we wczesnej fazie, gdy jeszcze każdy myśli "tym razem się uda" snitch.gif
papalka
No ale jaka satysfakcje musi miec tatus-programista, jak zrobi cos co ma rece i nogi winksmiley.jpg
scanner
Mojego brzdąca już od 4 miesiąca klawiatura zainteresowała - nawet ma własnego "Chicony" - widać to na fotkach ma moim blogu.
A co do radzenia sobie - u mnie sytuacja wygląda tak, że moi Rodzice mieszkają 200km od nas, a Teściowa z która mieszkamy jeszcze pracuje. Od początku wrzesnia wróciła do pracy także moja Szanowna Małżonka a to oznacza, że między godz. 6:00 a 17:00 mam Juniora wyłącznie dla siebie. Ogólnie nie jest źle, nawet mogę rano popracować momentami (6 miesięcznik jeszcze śpi conieco w ciagu dnia), ale ogólnie pracę zaczynam po 20:00 - i zwykle siedze do 2:00, bo rano wiadomo - Mały uwagi wymaga,a wstaje skowronek ok. 5:30.
Jedno dobrze, ze wspólnicy mentax'owi wiedza jaka jest sytuacja smile.gif Szczególnie itsme, który dwójkę dzieciaków posiada smile.gif

To już większe problemy mam z kotem (znaczy kotką), która uwielbia wylegiwać się na klawiaturach...
qqrq
Hehe, to wyjaśnia twoje "zamglone" spojrzenie. smile.gif Widzę, że nie tylko ja "praktykowałem" taki system pracy (opierający się głównie na wyrozumiałości szefa, hehe), cieszę się, że nie jestem sam... smile.gif

No to tera się pochwalę:

Niunia 1
Niunia 2
Niunia 3
Niunia 4

Fotki ździebko nieaktualnie (robione pół roku temu smile.gif ), ale nowszych ni mam...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.