Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [flash] pause w animacji
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Lombi
Witajcie,

Mam prostą animacje na której "przewijają" się od prawej do lewej loga firm. Po najechaniu na obszar animacji "przewijanie" ma sie zatrzymać a po zdjęciu kursora film ma grac dalej od tego momentu smile.gif Zrobiłem buttona ktory tym steruje:

Kod
on (rollOver)
{
    stop();
    p = _currentFrame;
    bg.useHandCursor = false;
} // end rollOver
on (rollOut)
{
    gotoAndPlay(p);
} // end rollOut

I niby wszystko pięknie cacy ale...
Jeśli przeciągniemy szybko kursorem nad animacja to zatrzymuje sie ona i tak zostaje! Poprostu nie zaczyna grac po zdjęciu kursura sad.gif
Używalem play(); i było to samo jeśli nie gorzej.
Jak to poprawić?
Sky_walker
Cytat(Lombi @ 19.09.2007, 16:25:15 ) *
Jeśli przeciągniemy szybko kursorem nad animacja to zatrzymuje sie ona i tak zostaje! Poprostu nie zaczyna grac po zdjęciu kursura sad.gif
Używalem play(); i było to samo jeśli nie gorzej.
Jak to poprawić?

Używaj play() winksmiley.jpg i... rzecz jest w tym, że czasem, jak szybko latasz kursorem, to flash nie załapuje tego, że już 'łapka' uciekła z obiektu. Można zrobić to jakąś pętlą latającą cały czas w tle która sprawdza czy kursor jest na obiekcie - jak nie to play, jak tak to stop. Ale jeśli chodzi o wydajność - to na pewno nie jest najlepsza opcja. No, ale niestety - w tej chwili nic lepszego do głowy mi nie przychodzi.
Może ktoś inny...
Lombi
Dzięki Ci bardzo! Pokombinuję rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.