Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][sql]Każdy użytkownik posiada osobną tabelę
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dsadsaf
Na wstępie zaznaczam ze dopiero od kilku dni mam do czynienia się php+sql więc proszę o wyrozumiałość.

Problem mój polega na tym ze chciałbym aby każdy użytkownik posiadał osobną tabelę w bazie danych o nazwie "xxx"

więc dodałem do tabeli użytkowników nowe pole o nazwie "lp"
Po załogowaniu dany użytkownik ma mieć dostęp tylko do tej tabeli którą ma sobie przypisaną
więc każdą nazwę tabeli zastąpiłem zmienną "$cd"

Kod
<? <BR>  $cd = $_SESSION['lp'];<BR>?>

ale na samym wstępie wywala mi kilka wiadomości tego typu:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in .../index.php on line XX

Mają tam wyskoczyć tabele z danymi z tabeli danego użytkownika (dziwne zdanie)

Więc wtf questionmark.gif O_o
Cysiaczek
Dokładnie tak jak Ci napisało Mysql - zapytanie, którego handler wyników próbujesz użyć w tej funkcj nie zwróciło żadnych wyników, lub jes błędne - sprawdź je.

Przenoszę na Przedszkole
dsadsaf
Jeśli jest

Kod
<?
$cd = "nazwa tabeli";
?>

To działa ślicznie

ale jeśli zmienię na :

Kod
<?
$cd = $_SESSION['lp']; // Gdzie "lp" jest nazwą tabeli
?>

to już nie działa ślicznie.

W mojej własnej teorii ten skrypt powinien działać.
qqrq
Wot te na... Słuchaj miszczu, jak chcesz pomocy, to wklej właściwy fragment kodu, a nie machasz przed nosem linijkami nie wiadomo co i do czego. Wklej logowanie i odczyt z tabeli, wtedy może coś poradzimy.
dsadsaf
Ok.... inaczej:

Potrzebuję skrypt który w momencie zalogowania użytkownika przypisze zmiennej "$ab" wartość z kolumny "cd" tabeli użytkowników która to wartość jest przypisana do zalogowanego użytkownika.
PS: "$ab" i rekord z kolumny "cd" są liczbami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.