Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odtwarzanie muzyki na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Jarod
Tak jak w temacie problem dotyczy odtwarzania muzyki na stronie. Dwa główne problemy:
1. Wchodzę na stronę i odtwarzana jest automatycznie muzyka (wylosowana jedna np z 8 dostępnych utworów). Można ją zatrzymać, puścić jeszcze raz, regulować głośność.
2. Po kliknięciu opcji muzyka, będzie odtwarzacz mp3 i odtwarzacz teledysków (coś w stylu telewizora).

Wiem, że z tym telewizorem to pozostaje tylko flash.. W pozostałych przypadkach chciałbym go uniknąć bo go nie znam a nie mam czasu teraz się go uczyć. Czy jest możliwość odtwarzania muzyki na stronie z regulacją itp bez flasha?
Poproszę o jakieś wskazówki.
devnul
zagnieździć mediaplayera/mplayera a inaczej to bez flasha sie nie obejdzie - są gotowe rozwiązania - poszukaj
Jarod
Możesz podesłać jakieś info jak zagnieździć mediaplayera na stronie.

Właśnie się tego obawiałem, że bez flasha się nie obędzie. Niestety nie mam czasu na książki i kursy. Możecie polecić jakieś środowiska do bezpolesnego tworzenia we flashu? Wskazane byłyby darmowe ale nie muszą.
devnul
10 sekund googlowania http://webmaster.helion.pl/kurshtml/multimed/multimedia.htm
Jarod
Dzięki null za 10 sekund poświęcenia. winksmiley.jpg

pozdrawiam
devnul
@Jarod: jesteś już chyba wystarczająco długo na forum żeby mnie z NULL'em nie mylić. I nie ma za co smile.gif
kszychu
Miałem w ostatnich dniach podobne zadanie. Ja użyłem www.wimpyplayer.com Dodam, że flasha nie znam, ale do używania tegoż narzędzia wiedza ta nie jest potrzebna.
Jarod
Cytat(kszychu @ 10.10.2007, 08:24:05 ) *
Miałem w ostatnich dniach podobne zadanie. Ja użyłem www.wimpyplayer.com Dodam, że flasha nie znam, ale do używania tegoż narzędzia wiedza ta nie jest potrzebna.

Dzięki wielkie - teraz mogę wybierać.

@devnul: Przepraszam za pomyłkę. Tak się właśnie zastanawiałem co się stało nullowi że odpisał bez zbędnych dyskusji;) Teraz już rozumiem..

pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.