Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] logowanie z użyciem danych z pliku txt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dyshoo
Witam!
Szukam skryptu, który umożliwiłby mi logowanie się, z wykorzystaniem loginow i hasel znajdujących się w pliku txt.
Np.:
Cytat
login=login1
pass=haslo1

login=login2
pass=haslo2

login=login3
pass=haslo3

Chciałbym też stworzyć plik html, w którym wyświetlane byłyby loginy i hasla, a obok każdego przycisk umożliwiający logowanie. Np. mam kilka kont na stronie fotka.pl i chciałbym za pomocą klikniecia w ten przycisk logowac sie na dane konto. Wychodzi na to, ze tak jak w w/w przypadku musialbym miec plik http://www.fotka.pl/login.php i wysylac do formularza dane z pliku txt. Tylko jak to zrobić? Z góry dziękuję za pomoc smile.gif
tsharek
jak szukasz skryptu to napewno nie ten dział, a jeżeli chcesz napisać to nic prostszego (fotka nie ma chyba żadnych zabezpieczeń w postaci sprawdzania refererów, jakiś sztuczek z formularzem):
formularz wysyłany jest za pomocą metody post, więc robisz prosty formularz po swojej stronie z odpowiednim action i inputami typu hidden z loginami i hasłami. Dane z pliku możesz odczytać za pomocą funkcji file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a później rozbijasz je za pomocą explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. i to wsio:)
Nie lubie pytań o gotowe rozwiązania.... jakby nie można było siąść i samemu se napisać;)
Dyshoo
problem w tym, że ja raczkuje w php ^^

narazie znalazłem coś takiego smile.gif tylko jak to przerobić zeby w miejsce loginu i hasla wstawialo automatycznie te, pobrane z pliku txt?

1. <?php
  2. <form action="http://www.fotka.pl/login.php" method="post">
  3. <input type="text" name="login" value="tu twoj login">
  4. <input type="password" name="pass" value="tu twoje hasło">
  5. <input type="submit" value=Zaloguj mnie">
  6. </form>
  7. ?>

Jednak to nie do konca działa... Priorytet tej sprawy jest bardzo wysoki. Proszę o pomoc exclamation.gif Z góry dziękuje smile.gif

Rozumiem, że nikt z forum nie ma wystarczającej wiedzy i umiejętności aby mi pomóc sleep.gif
nospor
Cytat
Rozumiem, że nikt z forum nie ma wystarczającej wiedzy i umiejętności aby mi pomóc
Ty nie "rozumuj" i nie posądzaj ludzi o brak wiedzy. Moze najzwyklej w świecie nikomu nie chce ci się pomóc. Szczególnie, że dostałej już odpowiedź, której nie chce ci sie spróbować ruszyc bo niby jestes raczkujacy. Tym bardziej powinienes sprobowac to zrobic. smile.gif
marcio
a moze zrob tak hasla zapisuje sobie:
login:haslo
login1:haslo1
itp...
i te pasy dajesz to pliku pasy.txt potem jak juz ktos powiedzial wczytujesz sobie plik za pomoca file i rozbijasz na czesci
  1. <?php
  2. $plik = file('pasy.txt');
  3. $pasy = explode(':', $plik);
  4. //itp reszta sam wykombinuj
  5. ?>

i login masz w $pasy[0] a haslo w $pasy[1]
i potem o ile sie nie myle dajesz to do input
Dyshoo
Czy mógłby ktoś mi napisać taki skrypt? sad.gif
Cienki1980
Cytat(Dyshoo @ 15.10.2007, 22:14:12 ) *
Czy mógłby ktoś mi napisać taki skrypt? sad.gif

Tak mógłby .. wystarczy, że poprosisz któregoś z moderatorów o przeniesienie tego wątku do działu z ofertami pracy ... podasz ile zapłacisz za napisanie takiego skryptu a na pewno znajdzie się ktoś kto to zrobi.

Gotowców nie uświadczysz na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.