Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Edytor graficzny do html+php
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Brambasz
Witam! Mam pytanie co do edytorow WYSWIG do kodu html+php. Potrzebuje zedytowac graficznie strone tworzona w php ktora ma dosc duzo ramek, w ramkach obrazki no i osobny arkusz css (z tym ze plikow php jest kilkanascie templatow+w nich odnosniki do bazy danych). Pytanie jest takie, w jakim edytorze da sie to zrobic?, no i oczywiscie, jak? blinksmiley.gif Z gory dzieki za wyczerpujaca odpowiedz smile.gif
gekon
W żadnym. Syfu nie potrafi posprzątać żaden program (no dobra - trochę uogólniam). Z góry dziękuję za wyrozumiałość.
Brambasz
a zarys tego mniej wiecej jak mozna zobaczyc grafcznie? nie mam czasu czytac calego kodu zeby zmienic layout kilku ramek i obrazki poniewaz jak juz wspomnialem tego jest dosc sporo. Potrzebny mi widok podgladu i jak to bedzie wygladalo na serwerze, probowalem we frontpagu ale zrobil z tego straszna kaszane i dodatkowo musialem zmieniac znaczniki <? php?> na <% php%> :/
Cezar708
jeśli nie masz czasu na czytanie kodów, a musisz zmienić tylko niektóre miejsca to użyj polecenia shella `grep`. Znajdź w źródle kawałek kodu najbliżej tego co chcesz zmienić, ale taki, który na pewno jest częścią templatu. Wygrepuj i powinien Ci znaleźć w który pliku szablonu należy zmienić.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.