Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Skrypt powiązany z moją stroną na stałe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
specialboy
Witam!

Nowy wchodzi do Przedszkola z małym pytaniem smile.gif

Otóż: Mam skrypt zarządzania plikami paFileDB 3.6, napewno wszystkim znany. Otóż jak wiadomo pracuje on niezależnie od stron ma swój layount itp. Ja natomiast chciałbym aby był i funkcjonował on ciągle z poziomu mojej strony. Panowie z zaprzyjaźnionego serwisu z poradami dla webmasterów używają tego właśnie skryptu i nie wiem jak oni zrobili to że zaaplikowali go w swoje strony (http://pliki.webhelp.pl/index.php?action=category&roz=&id=38). Cały skrypt obsługuje sie poprzez ich stronę i nie ma żadnych przejść. Chciałbym osiągnąć to samo. Dodam gdy użyje funkcji "include" i zincluduje główny plik skryptu, który mieści się pod katalogiem: pafiles/index.php; plik się pokazuje ale gdy chcę już naciskam na jakiś link w tym includowanym skrypcie przenosi mnie na białe strony paFileDB i dalej wszystko obywa się na tych stronach. Ja bym chciał aby wszystko działo i było z mojego poziomu stron www, ponieważ łatwiej byłoby mi podpasować szablon. Pytam forumowiczów czy istnieje jakiś sposób (skrypt) aby zamiast zwykłej ramki "iframe" (której nie chce użyć) użyć obsługującego to skryptu. Nie potrafię sobie z tym poradzić. Widziałem że wiele serwisów ma podobne działanie; wszystko dzieje się na ich stronach, bez względu na skrypt.

Przykładem może być tez ta strona: http://forums.psxforum.com/ jak oni włożyli na swoja stronę po środku forum phpbb i klikając na jakiś link w tym forum nadal jest ta sama cześć strony i nie wychodzi sie poza nią (bo wiadomo ze skrypt tego forum pracuje na swoich stronach). Jak oni do tego doszli ze wszystko dzieje sie z poziomu ich strony?

bardzo prosiłbym o pomoc. pozdrawiam
b_chmura
idea:
  1. <?php
  2. $get = $_GET['topic'];
  3. if(empty($page))
  4. {
  5. include('forum.php');
  6. }
  7. else
  8. {
  9. include('forum.php?topic='.$get);
  10. }
  11. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.