Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prosze pilne o pomoc Musze zrobic
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Smarss
hejka potrzebuje pomocy poniewasz nie wiem jak mam sie zabrac za to musze zrobic taki konfigurator skladanego komputera
czyli podzespolow zeby sobie wybierac samemu cos takiego jak tu http://www.hitech.com.pl/?con=Configurator rownesz musza byc ceny po boku tylko u mnie chcem wiecej sprzetu i poprostu aby to bylo na mojej stronie sklepu prosze o pomoc
drPayton
1. Słownik ortograficzny
2. Google
3. Inwencja
Smarss
jak mi powiesz jeszcze pod jakim haslem to szukac w google
drPayton
Najlepiej pod hasłem podstawy html i php. A tak serio, to pomimo że już raportowałem moderatorowi ten temat napiszę zanim zamkną:
formularz + select + php + tablice + bazy danych + ewentualnie AJAX jeśli ma być ambitniej winksmiley.jpg
Cysiaczek
~drPayton ma rację - trochę inwencji. Dostałeś polecenie/zlecenie napisania czegoś takiego, to chociaż przedstaw swój pomysł na zrobienie takiego konfiguratora. Ja bym zaczął od zrobienia bazy danych.
Wersja minimalistyczna
Dla każdego rodzaju podzespołu tabela:
np.
Procesory:
id, nazwa, cena, dostepnosc

Pamięci:
id, nazwa, cena, dostepnosc

itd.

Potem tylko to wyciągnąć z bazy danych, wstawić w formularz i napisać skrypty liczące cenę zestawu (w przedstawionym przykładzie odbywa się to za pomocą JavaScript, a cała aplikacja zdaje się działać na AJAXie)

Pozdrawiam.

Jeśliczysz na gotowce,m to się zawiedziesz.

Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole
Smarss
poradzilem sobie sam ale nie wiem jak zrobic zeby mi liczylo wszystkie podzespoly robie wszystko narazie w infopath 2003 a potem dodam na php ale nie wiem jak zrobic zeby mi to wszystko policzylo bardzo brosze o jakis gotowy skrypt albo instrukcje albo cos innego
Cienki1980
Cytat(Smarss @ 29.10.2007, 20:41:19 ) *
poradzilem sobie sam ale nie wiem jak zrobic zeby mi liczylo wszystkie podzespoly robie wszystko narazie w infopath 2003 a potem dodam na php ale nie wiem jak zrobic zeby mi to wszystko policzylo bardzo brosze o jakis gotowy skrypt albo instrukcje albo cos innego

Zamykam bo:
po pierwsze nie zastosowałeś się do poleceń moderatora - brak [tagu] w temacie
po drugie dalej chcesz gotowca, mimo, że nie pokazałeś nic ze swoich prób
Teraz musisz napisać PW do moderatora z poprawnym [tagiem] do tematu i wtedy dopiero wątek zostanie otworzony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.