Jestem w kropce ;/ nie wiem gdzie i jak mam dodac informacje o kodowaniu treści maia wysyłanego funkcją mail.
Dodam że w nagłówku i w polu adresata są polskie znaki ale w treści maila juz nie ;/ POMOCY

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <?php // sprawdzamy, czy zmienna $submit jest pusta // wyświetlamy formularz echo "<table class=\"kontakt\" border=\"0\"><form method=\"post\"> <tr> <td>Treść wiadomości</td> <td><textarea name=\"tresc\" style=\"width: 210px; height: 95px\"></textarea></td> </tr> <tr> <td>Imię i Nazwisko</td> <td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"width: 210px\"></td> </tr> <tr> <td>Adres e-mail (twój)</td> <td><input type=\"text\" name=\"email\" style=\"width: 210px\"></td> </tr> <tr> <td> </td> </br> <td><div align=\"center\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\"> <input type=\"reset\" value=\"Od nowa\"></div></td></form> </tr> </table>"; } // sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste // jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość // zmienna $message zawiera treść wiadomości $message = "Treść wiadomości:\n$_POST[tresc]\nWysłał: $_POST[imie]\ne-mail: $_POST[email]"; // zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny $header = "From: $_POST[imie] <$_POST[email]>"; // funkcja mail() za pomocą której wiadomość zostanie wysłana // wyświetlenie komunikatu w przypadku powodzenia } // lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Wypełnij wszystkie pola formularza!</span>"; ?>
mam tyle