Cytat(Ociu)
Widzę, że temat odżywa.
W tym temacie będziemy prowadzić tzw. wojnę cmsów, czyli porównywanie, co który ma i który lepszy.
Cieszę się, że temat ruszył ponownie. Na "rynku" jest obecnie bardzo wiele cms'ów - jedne lepsze... inne jeszcze lepsze

Tym bardziej cieszy mnie fakt, że mimo wielu tematów na naszym Forum. to własnie ten "odżył". Dyskusja nt systemów zarządzania treścią wydaje się być stale otwartą, więc im więcej osób się wypowie, tym (moim zdaniem) lepiej

Cytat(Riklaunim)
Nie ma i nie będzie "najlepszego CMSa". Każdy CMS lepiej sprawuje się przy określonych konkretnych potrzebach. Drupal może mieć złożone zarządzanie treścią, Wordpress znacznie nadaje się na bloga, serwis newsowy itd. Określ swoje wymagania i sprawdź który CMS najlepiej je spełnia.
Zgadzam się. Najlepszy cms to byłby taki, który sami stworzymy (na własnew "potrzeby"). Jeden system ma to, inny tamto... Każdy z nich jest na swój sposób "naj".
Cytat(Riklaunim)
Dysponujesz konkretnym case study, czy tylko wpisem z jakiegoś bloga. Dotyczy to Joomli, czy Joomli z wtyczkami osób trzecich, dotyczy dennego hosting, czy czegoś normalnego?
Sam doświadczyłem przykrej "niespodzianki" z tym systemem. Serwery płatne (jeden na cal.pl drugi na xon.pl) - okazało się, że jedna z moich stron została zablokowana, gdyż (cytuję) "(...)zbyt poważnie obciąża serwer. Przy ruchu 8-12 jednocześnie odwiedzających, serwer jest obciążony rzędu ok. 25-35%, (...)" (koniec cytatu). Dotyczy to J! z ogólnodostępnymi wtyczkami - jesli dobrze patrzyłem, to zainstalowane są one na większości stronach. Osobiście znam parę osób, które też "pozbyły się" strony w podobnych do moich okolicznościach...
Cytat(Riklaunim)
Jakieś przykłady konkretne? I dlaczego developerzy Drupala o tym nie wiedzą, a ty wiesz?
Kilka razy próbowałem dowiedzieć się, w czym problem. Oczywiście na oficjalnym Forum Drupal'a. Szanuję twórców każdego systemu, jednak, jesli otrzymuję odpowiedź, że "to wina skórki" (a skórka była domyślna z małymi, niemającymi znaczenia zmianami) - to dałem sobie spokój...
Cytat(Riklaunim)
A jak CMSy ci nie pasują to framework i skoduj co ci potrzeba. Ja od dłuższego czasu stosuję własne rozwiązania.
Jeśli nie interesowałyby mnie cms'y, to (z całym szacunkiem) nie chciałbym się (dociekliwie) dowiedzieć, który z nich jest "naj" - normalne. Nie chcę jakiegoś olbrzymiego cms'a z jakimiś niepotrzebnymi "bajerami" (pisałem o tym wcześniej). Przede wszystkim chodzi o bezpieczeństwo, funkcjonalność oraz "nieobciązanie" serva. I tyle
Jeśli taki cms istnieje, a w dodatku nie "kojarzy się" z "ce-em-es-owymi" portalami (gdzie w niektórych przypadkach aż kłuje w oczy powtarzalność stron), to jestem za. Schludny i przyjemny dla oka..... Chyba zbyt wiele nie wymagam?

Cytat(MWL)
WordPress RULEZ
Dobry np bloga. Jeśli o to chodzi - to również polecam. Ale jeśli ktoś wymaga więcej - to się rozczaruje...
Cytat(marcio)
Podoba mi sie Memht biggrin.gif nie wiem czemu ciekawy system.
Nawet ciekawy cms, ale jakoś mało stron na tym stoi. A co za tym idzie, nie można porównać, jak ten system się"zachowuje". Część stron (które są na forum memht) po prostu nie działa. A szkoda...