CREATE TABLE `users` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `user` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `pass` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `nick` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `email` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `nazwisko` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `lvl` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `x` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', `data` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '', PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=1 ;
i taki skrpcik php:
<?php /* Gdyby, ktoś(czytaj zły niedobry hacker) popsuł apacha tak, że nie widzi plików .htaaccess to musimy sami upewnić s
i czy plik został tylko includowany */ if(eregi(\"config.php\",$_SERVER['PHP_SELF']) OR eregi(\"config.php\",$_SERVER['QUERY_STRING'])) /* Klucz XOR dla szyfrowania cookie dowolny ciąg znaków - musi mieć dokładnie 64 znaki 2x hash md5 */ $_CONFIG['kxc'] = \"a523d703f908dd69e02db64ec35d07315f4c49ab3cacad14a97304b02f2fbb09\"; /* Dane potrzebne do zalogowania sie do bazy MySQL - zastap swoimi */ $_CONFIG['MySQL']['host'] = \"localhost\"; $_CONFIG['MySQL']['user'] = \"krasnal\"; $_CONFIG['MySQL']['pass'] = \"fajnehaslo\"; $_CONFIG['MySQL']['base'] = \"taksobietambazal\"; /* jesli nie mamy swojej sesji to ja zakladamy */ $_SESSION['sesja'] = ''; } /* Łączymy sie z Bazą Danych, jesli coś jest nie tak - wyskakuje nam \"przyjazny\" komunikat */ @mysql_connect($_CONFIG['MySQL']['host'], $_CONFIG['MySQL']['user'], $_CONFIG['MySQL']['pass']) or die(' Err0r body { background: #FFFFFF; } div { font-family: Verdana, Arial; font-size: 12px; color: #000000; } <DIV> Przepraszamy, wystąpiła chwilowa awaria serwisu. Nie mogę połączyć się z serwerem bazy danych. Proszę powiadom <a href="\"mailto:ustek@ustek.one.pl\"">Webmastera. '); /* To samo co wyżej, z tym, że teraz wybieramy bazę */ Err0r body { background: #FFFFFF; } div { font-family: Verdana, Arial; font-size: 12px; color: #000000;} <DIV> Przepraszamy, wystąpiła chwilowa awaria serwisu. Nie mogę odnaleść bazy Danych. Proszę powiadom <a href="\"mailto:ustek@ustek.one.pl\"">Webmastera. '); function login() { /* Pewnie sie zastanawiasz czemu nie globalizujemy tez potrzebnej nam tablicy $_P ST - otórz ona już jest globalizowana - automatycznie */ /* Niezalogowany dopuki nie udowodni, że jest tym za kogo się podaje */ $zalogowany = false; /* W pierwszej kolejności będą brane pod uwage dane z cistek, potem sesji, na koń u z formularza. Ta część funkcji ma ustalić, skąd pochodzą dane, i upewnić się, e owe dane są zaszyfrowane w md5. strtolower przy loginie, ma za zadanie sprawić by wielkość liter nie miała znaczenia - ale tylko przy loginie */ $dane = $_COOKIE[\"dane\"]^$_CONFIG['kxc']; $metod = \"cookies\"; } $login = $_SESSION['login']; $haslo = $_SESSION['haslo']; $metod = \"session\"; } $metod = \"post\"; } /* Jeśli istnieje $metod - czyli jeśli dane zostały dostarczone, to sprawdzamy czy są poprawne. Możemy spo ojnie wstawić zmienne $login i $haslo do zapytania SQL bo obydwie zmienne, zawsz i wszędzie wyglądać będą tak samo dwa ciągi zawierające 32 znaki czyli 2x hash d5*/
$query = mysql_query(\"SELECT * FROM `users` WHERE `user`='\".$login.\"' AND `pass`='\".$haslo.\"';\"); /* Jeśli baza danych zwróciła tylko jeden wynik to haslo i login zostały odnalezi ne zatem $zalogowany = true, ale oprucz tego musimy sie upewnić, że dane, które ykożysaliśmy nam nie przepadną */ $zalogowany = true; /* Jeśli dane nie pochodzą z sesji, to umieszczamy je w sesji + zapisujemy w sesj info, ktore może się do czegoś przydać, np nick */ if($metod <> \"session\") { $_SESSION['login'] = $wiersz['user']; ///dlaczego dialaja mi te sesje $_SESSION['haslo'] = $wiersz['pass'];///dlaczego dialaja mi te sesje $_SESSION['nick'] = $wiersz['nick'];///dlaczego dialaja mi te sesje $_SESSION['email'] = $wiersz['email'];/// a ta nie?? /* Jeśli dane pochodzą z formularz i dodatkowo gość poprosił o zapamiętanie danyc na przyszłość to dodatkowo umieszczamy potrzebne (zaszyfrowane) dane w cisteczkach */ if($metod == \"post\" AND isset($_POST['pamietaj']) AND $_POST['pamietaj'] == \"ok\") { $dane = ($login.$haslo)^$_CONFIG['kxc']; } } } } return $zalogowany; } /* Wylogowanie, polega na zniszczeniu danych, które znajdują sie w sesji i jeśli ą w cistakach to tam też sprzątamy */ function logout() { } ?>
Jakie mogą być przyczyny tego że zaznaczone sesje mi działają ( ja ten plik includuje do innych plikow) a inne nie?

PS: jeżeli Ktoś czegoś niezrozumiał to proszę mi wybaczyć

EDIT:
<?php $query = mysql_query("SELECT `user`,`pass`,`nick`,`email` FROM `users` WHERE `user`='".$login."' AND `pass`='".$haslo."';"); ?>
Tu wystarczyło zmienić i gitarka