Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql] Zapisywanie danych w bazie. Problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lutador
Witam,

Mam nastepujacy problem. Tworze formularz zgloszeniowy gdzie beda podawane "wykonane czynnosci naprawcze" i teraz nie moge zalozyc z gory ile ich bedzie. W jednym przypadku moze byc ich 2 w innym 10. Dane z formularza chce zapisywac w bazie mysql. Jak zrobic aby dynamicznie, w zaleznosci od potrzeb wyswietlalo mi sie ilosc pol <input type="text" name="xxx">? i jak to rozwiazac w bazie danych? Jednym rozwiazaniem ktore wydaje mi sie malo eleganckie jest ustalanie na sztywno 10 pol i tak sam w bazie 10 pol. Ma ktos jakis pomysl jak to rozwiazac ?

pozdrawiam

Jacek
dadexix
hmmm a jak by zrobić jednego tekstboxa i w JS po kliknięciu przycisku pokazuje się następne.... zrobić sztywno 10pól w bazie(bo co za problem jak by były puste?) i skrypt który dodaje to pola 2 tylko jeśli ktoś wypełnił pole 2 itd.?

Pewnie mnie nie ruzumiesz bo ja gadam nie zrozumiale... napiszę prosty skrypcik będzie jasne:P
lutador
tego rozwiazania z tekst boxem rzeczywiscie nie bardzo rozumiem. Jesli chodzi o sztywno 10 pol to nie rzeczywiscie problemu jak bedzie puste w mysql. Ale potem czy przyswietlaniu czy tabelka nie bedzie rypac :/ tzn wyswietlac sie beda puste komorki.
dadexix
poprustu za pomocą innerHTML wsadzasz po klikniećiu przyscisku nowe pole...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.