zmienne
<?php
$tabela = "nazwa tabeli w ktorej sa tematy, np. phpbb_topics"
$tamat = "nazwa tematu(np. ten temat nazywa się \"news i temat na forum.\"";
$id_pisacza = "ID osoby piszącej temat/dodającej newsa - zobacz ad.1 niżej"
$czas_tematu = "unixowy znacznik czasu kiedy temat był napisany np. 1179765661 zobacz ad.2";
$forum_id = "ID forum na którym ma napisać temat...";
$zablokowany = "jeśli dasz 1 napisany temat będzie zablokowany jeśli dasz 0 będzie normalny";
$topic_type = "tym tematu - 0 - normalny, 1 - przyklejony, 2 - ogłoszenie, 3 - ważne ogłoszenie."
$topic_vote = "domyślnie daj 0 lecz jeśli chcesz tworzyć ankiete daj 1... ale wtedy jeszcz
e kombinowanie z phpbb_polls itd.";
$msg_icon = "domyślnie 0, lecz jeśli chcesz dać jakąś ikonkę tematu - kombinuj...";
$expire_time = "daj 0...";
$topic_color = "możesz zostawić puste ale można też wpisać angielską nazwę koloru np. red w
tedy nazwa tematu będzie kolorowa";
$topic_subject_e = "jest to 'podpis' tematu... to co masz mniejszą czcionką pod nazwą tematu";
$topic_tree_width = "daj 0.. nie trzeba chyba nic.. ja mam 0 w każdym temacie i jest cool";
?>
zapytanie dla dopisania tematu.
INSERT INTO $tabela (topic_title, topic_poster, topic_time, forum_id, topic_status, topic_type, topic_vote, topic_icon, topic_expire, topic_color, topic_title_e, topic_tree_width) VALUES ('$temat', " . $id_pisacza . ", $czas_tematu, $forum_id, $zablokowany, $topic_type, $topic_vote, $msg_icon, $expire_time, '$topic_color', '$post_subject_e', $topic_tree_width)
więc tak...
ad1. musisz być zalogowany na stronie z tym samym ID co Twoje ID na forum lub zrobić taki "myk" aby skrypt podczas dodawania tamatu do tabeli podpisywał się pod Twoje ID z forum...
jeśli ma więcej osób korzystać ze skryptu to daj aby w jakimś panelu usera czy coś dawali swoje ID z forum... najlpeiej ID+hasło do uwierzytelnienia na forum.... albo nick+hasło i skrypt który pobierze z bazy danych forum jakie jest ich ID...
ad.2 mozesz uzyskać to z
<?php
?>
powienieneś zrozumieć:D
Edit: nie zapomnij treści tematu, itd. przepuścić przez
mysql_escape_string" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manuala i troche nie dopisałem teraz się skapłem.... w następnym edicie będzie all