Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SUBIEKT GT na zdalnym serwerze.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Microsoft SQL Server / MSDE
harbii
Witam,
Subiekt gt działa na serwerze sql. Czy jest jakaś możliwość aby przenieść z lokalnego kompa dane na serwer który wykupuję?
Chodzi o to że mam 3 komputery w 3 miastach i chciałbym mieć jedna bazę danych. Wiem że da sie to wykombinować na zasadzie zdalnego pulpitu ale wtedy musi być jakiś komp włączony. A skoro mamy wykupiony serwer ze stroną www a na nim serwery sql to może można by to wykorzystać?

A może jakiś inny sposób?

da sie
Mrocznooki
Jeżeli masz dostęp do bazy, SQL przez jakiś vpn to spokojnie możesz się podpinać do bazy z różnych miast. Ogólnie po prostu serwer, na którym masz bazę SQL musi mieć możliwość wbicia się do niego po przez vpn, wtedy wszystko będzie działało:) Mówisz, że masz wykupiony serwer SQL dla swojej strony, wiec zakładam, że to MySql, a Subiekt GT współpracuje z MS SQL 2000/2005, ewentualnie odpowiednikami darmowymi, czyli MSDE oraz SQL 2005 Express.
maksiu.m
To ja sie dopnę do postu. Czy do pracy zdalnej na serwerze Subiekt wystarczy sam VPN czy używacie do tego jeszcze zdalnego pulpitu. Stoję przed zadaniem połączenia ze sobą oddziałów firm, a nie wiem ile informacji wymienia ze sobą Subiekt. Jakie są wymagania łącza. questionmark.gif
harbii
testowałem różne opcje i najbezpieczniejszy jest zdalny pulpit ale można też użyć hamachi
gruszyna
Cytat(maksiu.m @ 29.05.2009, 15:55:26 ) *
To ja sie dopnę do postu. Czy do pracy zdalnej na serwerze Subiekt wystarczy sam VPN czy używacie do tego jeszcze zdalnego pulpitu. Stoję przed zadaniem połączenia ze sobą oddziałów firm, a nie wiem ile informacji wymienia ze sobą Subiekt. Jakie są wymagania łącza. questionmark.gif

Ja u jednego klienta konfigurowałem VPN w oparciu o oprogramowanie sToken. Udostępniają darmową wersję oprogramowania, ale my zdecydowaliśmy się na niedrogie rozwiązania sprzętowe (jest dużo mniej problemów z konfiguracją). Działa mu wszystko jak w sieci lokalnej - subiekt, monitoring i jeszcze parę innych usług. Co do korzystania z Hamachi to bym się zastanawiał, bo cała komunikacja nawiązywana jest przez zewnętrzny serwer.
prachwal
Cytat(harbii @ 30.05.2009, 18:13:39 ) *
testowałem różne opcje i najbezpieczniejszy jest zdalny pulpit ale można też użyć hamachi

jak masz publiczne IP to VPN jest całkiem dobrym rozwiązaniem
taki gadżet jak serwer masz w niektórych routerach
klient jest standardowo wbudowany w windows
jmail
Ja ustawiałem Subiekta na maszynie centralnej w centrali firmy i filie się łączą do niego bez problemów. Wszystko odbyło się przez VPN Dlinka z routera za 800 złotych ^^ jak już zepniesz router na VPN to później się łączysz jak lokalnie do serwera
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.