Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy - PhP + FTP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
konradmm
witam
mam taki problem
czy istnieje jakis skrypcik php ktory wraz z np. rejestracja w PHPBB by Przemo - bedzie rowniez dodawal do pliku ftp://mojastrona.pl/test.ini przykladowa linijke "$username" "z" "$password" "name"

czy istnieje cos takiego ?
jak to zrob ic questionmark.gif
prosze o pomoc biggrin.gif
Cysiaczek
Co? W hakiera chcesz się bawić? Podaj adres forum - na pewno tam się nigdy nie zapiszę...
konradmm
lol - nie
mam 2 serwery - counter strike i MU online - nie wiem czy znasz
i chce zrobic cos takiego zeby przy rejestracji na forum mozna by zarejestrowac rowniez uzytkownika na counter strike'u z flaga Z - czyli usera - ale nick bylby wtedy zarezerwowany.
normalnie tylko admin (ja) moge dodac to przez panel FTP ale jak duzo ludzi jest to bez sensu pojedynczo dodawac.
Moze mi ktos pomoc ?
Pozdrawiam

bump
Nattfarinn
A nie lepiej synchronizować bazy danych pod kątem użytkowników na obu serwerach? Albo korzystać z tej samej bazy użytkowników? Bo takie zabiegi jak proponujesz średnio mi się widzą...
konradmm
counter strike korzysta z jednego pliku uzytkowników i nie mozna go zmienic :/
tak wiec nie wiem jaki skrypt moze dodac do pliku tekstowego jedna linijke z tymi danymi przy rejestracji
albo wykonac na stronie nowy skrypt rejestracji tylko dodajacy ta linijke.
prosze o pooomoc biggrin.gif
drPayton
Popraw proszę temat na zgodny z zasadami forum przedszkole, oraz Regulaminem §IV pkt 2b w przeciwnym wypadku wątek zostanie zamknięty.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.