Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem nasza-klasa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
aga201
Witam
Mam problem , gdy chce wejsc na strone nasza-klasa wyskakuje mi , ze taka strona nie istnieje , w sieci mam trzy komputery i tylko na jednym jest ok, na dwoch jest ten sam problem . ( i nie jest to komunikat ,ze serwery sa przeciazone )
Sadu2
Mi wyskakuje normalnie. Dobry link wpisujesz? Bez literówek?

http://www.nasza-klasa.pl
aiv
Może nadgorliwy admin ma już dosyć smile.gif
envp
moze ograniczenie zrobili co do jednego ip smile.gif
sztosz
Może masz problem z DNS? Wpisujesz subdomenę www na początku czy domenę główną http://nasza-klasa.pl/ (ta cała subdomena www na początku adresów części serwisów to dla mnie największa porażka początków internetu :/ )

Sprawdź po numerze IP
89.149.244.80
89.149.244.82
89.149.244.84
89.149.244.88
89.149.244.89
89.149.244.93
89.149.244.96
89.149.244.98
89.149.244.99
89.149.244.101
89.149.244.102
89.149.244.105
89.149.244.112
89.149.244.113
89.149.244.116
89.149.244.124
89.149.241.176
89.149.242.124
89.149.242.138
89.149.242.139
89.149.242.176
89.149.242.190
89.149.242.191
89.149.242.192
89.149.242.228
89.149.244.77
89.149.244.78
89.149.244.79
kric
polecam rozwiązanie: http://preczynski.blogspot.com/2007/12/pro...za-klasapl.html
sagittariuspl
tak, ta notka na blogu rozwiązuje problem. dzięki. ja jeszcze polecam zmianę dns za pomocą poradnika na stronie www.opendns.com
dasiu1610
Witam,
moj problem jest dosyc nietypowy;/ Załozyłam sobie konto na n-k i wszystko było jak w najlepszym porzadku do czasu az, przez pomyłke po raz drugi aktywowałam linka z aktywacja konta czego wynikiem było powstanie drugiego takiego samego konta z tym samym loginem i hasłem. Te drugie konto było mi zupełnie niepotrzebne wiec skasowałam go ale nie byłam świadoma tego ze skasuje rowniez te prawdziwe konto(skoro ten sam login i hasło). I w taki sposob te moje jedno niepotrzebne  konto zostało usunięte a te prawdziwe istnieje nadal ale nie moge sie na nie logowac;/ Pisałam do administratorów z prosba o całkowite usuniecie konta ale nie ma zadnego odezwu;/;/ Czy mozna w jakis inny sposob skasowac te konto?? Prosze o pomoc!
pozdrawiam
Jabol
Nie może być 2. takich samych kont o tym samym loginie. Druga aktywacja nie stworzyła nowego konta. Usuwając tamto usunęłaś je całkowicie.
mike
Cytat(dasiu1610 @ 5.01.2008, 23:19:07 ) *
Pisałam do administratorów z prosba o całkowite usuniecie konta ale nie ma zadnego odezwu;/;/ Czy mozna w jakis inny sposob skasowac te konto?? Prosze o pomoc!
Zastanawiam sie czego oczekiwałaś pisząc tutaj?
Że magicznie Ci konto odtworzymy? Że moze ktoś złamie system i wtargnie na serwer przywracając Ci dane?
No bez jaj. Jeśli masz coś załatwić to z adminami naszej-klasy a nie gdzie indziej.
dasiu1610
Jabol: skoro nie moze byc 2. takich samych kont to z jakiej racji ja miałam 2 takie same?? No racja usuwając tamte konto usunęłam tez te prawdziwe(ale usunięty został tylko login i hasło)bo reszta nadal istnije, jestem zapisana do klasy, mam zdjecie itp..
z4ba
Witam.
Moj problem z nasza klasa polega na tym, ze kiedy wpisze w wyszukiwarce : www.nasza-klasa.pl to automatycznie wlacza mi sie program do sciagania i probuje sciagnac plik pod nazwa naszaklasa_pl.
Strona nie chce sie wlaczyc. Po sciagnieciu tego pliku, ktory zajmuje 0kb, nie moge otworzyc go zadnym programem...
Z innymi stronami tak sie nie dzieje.
Prosze pomozcie.
kwiateusz
po zmianie serwerów naszej klasy portal ogólnie zaczał się dziwnie zachowywac to sie nie mozna polaczyć, to resetuje polaczenie do tego zanim 1 request zostanie przetworzony to trwa tyle ile na starych maszynach... fakt ze jak juz załapie to działa migiem... Nie wiem jak mozna skopac tak sprawe zwłaszcza stawiajac własna serwerownie...

Wczesniej działała cały czas, fakt ze wolno, ale działała, a teraz działa szybko, ale zeby zadziałała trzeba cierpliowsci...
Radian
Witam. Mam identyczny problem jak z4ba.
Ma ktoś jakiś pomysł jak to obejść??
Pozdrawiam.
AxZx
kiedys mowilo sie ze strona musi byc ladna i piekna, musi dobrze dzialac, spelniac jakas tam funkcjonalnosc bo inaczej uzytkownik wiecej juz na stronie nie wejdzie.
a z NK jest tak ze nie dziala a mimo to ludzie chca tam wchodzic. dziwie sie wam, ja juz bym to dawno olal czekajac dlugo na zaladowanie sie strony albo po prostu nie mogac wejsc na ta strone.
bogdan89
nasza-klasa padnie szybciej niz autorom uda sie uzyskac doskonalosc...
ile mozna czasu przesiedziec na tym portalu? Widze juz po sobie i po moich kumplach... Zarejestruja sie, zbiorą wszystkich znajomych ... i wchodza raz na tydzien, dwa tygodnie...
Bo po co tam siedziec? Prócz znajomych, których już znalazłem nie ma zadnych atrakcji...
W koncu pół polski zorientuje się, że nasza-klasa to jedynie moda, która jak wszystko inne po prostu minie...
Sadu2
Cytat(bogdan89 @ 12.01.2008, 18:18:58 ) *
nasza-klasa padnie szybciej niz autorom uda sie uzyskac doskonalosc...
ile mozna czasu przesiedziec na tym portalu? Widze juz po sobie i po moich kumplach... Zarejestruja sie, zbiorą wszystkich znajomych ... i wchodza raz na tydzien, dwa tygodnie...
Bo po co tam siedziec? Prócz znajomych, których już znalazłem nie ma zadnych atrakcji...
W koncu pół polski zorientuje się, że nasza-klasa to jedynie moda, która jak wszystko inne po prostu minie...

Dokładnie. Moim zdaniem powinno się taki serwis sprzedać jak najszybciej (jak osiągnie szczyt oglądalności). Zaraz powstanie coś nowego i ludzie zmienią naszą klase na coś innego.
Cysiaczek
Cześć,

Zabrali sie za kontrolowanie tego portalu - uważam, że to debilizm w czystej postaci, bo na podobnych zasadach działają prawie wszystkie serwisy społecznościowe. To jakaś ogólnopolska histeria? Znów maj plany wprowadzenia swoich nieudolnych rządów do sieci? ehh szkoda nawet gadać.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4841866.html
AxZx
np goldenline albo profeo smile.gif
tam to juz wogole pelno jest danych, nie tylko o szkole, ale i pracy, doswiadczeniach zawodowych, kontaktach biznesowych.

ja jestem zdania ze jak ktos jest tak glupi i chce podac swoje dane osobowe i pokazac swoja gebe na forum publicznym niech sobie to robi.
nrm
@cysiaczek: jeżeli czegoś nie rozumiesz to nie oznacza od razu, że to debilizm. zawsze możesz sięgnąć i zagłębić się w lekturę odpowiednich ustaw czy też ogarnąć zakres działania GIODO.
Sadu2
Cytat(AxZx @ 16.01.2008, 15:03:16 ) *
np goldenline albo profeo smile.gif
tam to juz wogole pelno jest danych, nie tylko o szkole, ale i pracy, doswiadczeniach zawodowych, kontaktach biznesowych.

ja jestem zdania ze jak ktos jest tak glupi i chce podac swoje dane osobowe i pokazac swoja gebe na forum publicznym niech sobie to robi.

Moim zdaniem też. Sam znam wiele wiele osób, które muszą mieć swoje konto (wystawić fotki itd) na kilku serwisach (np. grono itd itd).
Dla mnie może to głupie i dla niektórych z was, ale ich to kręci tongue.gif
Moli
Co do problemów z n-k smile.gif
http://bash.org.pl/319937/
Cysiaczek
@normanos - Ja to rozumiem, lecz dalej jest to dla mnie debilizm, bo takim należy nazwać np. robienie konferencji prasowych na ten temat i informowanie połowy Polski. Zresztą - jesteś programistą i o ochronie danych co nieco wiesz... co zatem takiego może różnić nasza-klasa.pl od innych tego typu serwisów, że zasługuje na łaskawe zainteresowanie urzędników?

Równie dobrze mogliby wpaść na nasze forum, zrobić taką samą zadymę i zażądać dodatkowej ochrony dla Naszych danych; w czynie społecznym zrobilibysmy nocne czuwania przy serwerze, żeby przypadkiem ktoś nie ukradł naszych e-maili. To są absurdalne kontrole, w przeciwieństwie do kontroli np. w ZUS, który jest urzedem państwowym i ustawowo musi przechowywać Nasze dane - mamy prawo wiedzieć, że są bezpieczne. n-k to serwis, gdzie podajesz dane dobrowolnie, zgadzając się na ich przetwarzanie. Nawet, jeśli mają prawo przeprowadzić kontrolę, to musi ona być podparta wcześniejszymi zgłoszeniami o nieprawidłowościach w zarządzaniu danymi. Pewnie mogą wejść i bez takiego zgłoszenia, bo paragraf zawsze się znajdzie, ale to się nazywa nękaniem.

Pozdrawiam.
mike
Cytat(Cysiaczek @ 16.01.2008, 21:44:30 ) *
Nawet, jeśli mają prawo przeprowadzić kontrolę, to musi ona być podparta wcześniejszymi zgłoszeniami o nieprawidłowościach w zarządzaniu danymi.
~Cysiaczek i gdybyś sprawę znał lub śledził albo przynajmniej doczytał to byś wiedział, że "afera", która wynikła była zapoczątkowana wieloma takimi właśnie zgłoszeniami.
Stąd ogólne poruszenie.
czachor
Cytat(Cysiaczek @ 16.01.2008, 21:44:30 ) *
@normanos - Ja to rozumiem, lecz dalej jest to dla mnie debilizm, bo takim należy nazwać np. robienie konferencji prasowych na ten temat i informowanie połowy Polski. Zresztą - jesteś programistą i o ochronie danych co nieco wiesz... co zatem takiego może różnić nasza-klasa.pl od innych tego typu serwisów, że zasługuje na łaskawe zainteresowanie urzędników?

Przechowuje dane osobowe 6 mln ludzi? To nie jest absurdalna kontrola. Wszystko podpada pod ustawę o ochronie daych osobowych, a konkretnie art. 3, punkt 2, ustęp 2:
Cytat
Ustawę stosuje się również do:
(...)
2) osób fizycznych i osób prawnych oraz jednostek organizacyjnych niebędących
osobami prawnymi, jeżeli przetwarzają dane osobowe w związku z
działalnością zarobkową, zawodową lub dla realizacji celów statutowych

Sama zgoda na przetwarzanie danych osobowych nie wyłącza stosowania ustawy. Poza tym GIODO może dokonać kontroli bez zgłoszenia. Niektóre formy działalności prywatnej są kontrolowane przez państwo w interesie jego obywateli i tak jest w tym wypadku. Wyobraź sobie, co by się działo, gdyby te dane gdzieś wyciekły...
kwiateusz
ale co tam sa za dane? imie, nazwisko, nr gg, skype i telefonu... oraz jakieś fotki i co na podstawie tych danych mozna ukrasć komus pieniadze z konta czy co?

jak dla mnie moga sobie sprawdzać, ale całej tej paniki i zamieszania w okół tego nie rozumiem... chca to niech sprawdzają, nie chca to nie sprawdzają, a wszyscy sie tym jakoś dziwnie ekscytują
czachor
Cytat
art. 6
W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.
2. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne.
3. Informacji nie uważa się za umożliwiającą określenie tożsamości osoby, jeżeli wymagałoby to nadmiernych kosztów, czasu lub działań.

@kwiateusz - na pewno słyszałeś o książce K. Mitnicka "Sztuka podstępu". To się wydaje odległe i trochę nierealne, ale to naprawdę się dzieje.

//przepraszam za błąd w nicku
AxZx
Kod
na podstawie tych danych mozna ukrasć komus pieniadze z konta

a dla ciebie tylko pieniadze sie licza?

przy okazji polecam film NADPRODUKCJA. TERROR KONSUMPCJI

dane osobowe to jest cos cennego co nam jeszcze pozostalo:)
dlaczego swiadkowie koronii maja zmieniane dane osobowe? no bo dzieki danym osobowym czlowiekowi mozna stac sie krzywda:)
Cysiaczek
http://www.idg.pl/news/137795.html

Jestem chyba prorokiem.

--edit
Sorry za zapętlający link, źle się skopiował ze schowka ;]
sztosz
Po co dajesz link do tego tematu? Jak to zagadka to za trudna :/
mike
Żeby zrozumieć rekurencję trzeba zrozumieć rekurencję tongue.gif

~Cysiaczek o co chodzi?
bim2
Panie Mike'u, Cysiaczkowi chyba chodzi o to, że hacking.pl "nie popisało się" artykułem o naszej-klasie dotyczącej pobrania bazy userów.

@Cysiaczek
Myle się ? smile.gif

btw. W trakcie wdrażania zabezpieczeń... ehhh. Wczoraj puściłem testowy skrypt i pobrał mi 500 użytkowników w kilka godzin. Dysponując porządną maszyną, można to zrobić znacznie szybciej.
mike
Cytat(bim2 @ 25.01.2008, 11:43:19 ) *
Panie Mike'u, Cysiaczkowi chyba chodzi o to, że hacking.pl "nie popisało się" artykułem o naszej-klasie dotyczącej pobrania bazy userów.
Chyba jednak nie tongue.gif Wcześniej link był inny.
Cytat(bim2 @ 25.01.2008, 11:43:19 ) *
Wczoraj puściłem testowy skrypt i pobrał mi 500 użytkowników w kilka godzin. Dysponując porządną maszyną, można to zrobić znacznie szybciej.
Przy tysiącu generują fałszywe profile.
Jest pięć róznych nazwisk, imion i ksywek i dostajesz na zminę takie losowe dane.
Jest to uzależnione od konta (przeglądać można tylko będąc zalogowanym) i chyba od czasu i ilości zapytań o profil.

Zakładając, że z jednego profilu można obejrzeć tylko 1000 kont to potrzebowałbyś 7000 kont żeby zassać wszystkie dane z naszej klasy.

Nie jest to więc takie proste.
Cysiaczek
Chodziło mi o dwie rzeczy:
1. Nie jest to odkrywcze
2. Kontrole bezpieczeństwa danych są bez sensu - da się zebrać na pewno kilkadziesiąt tysięcy pełnych profili stosując w pełni legalne środki (curl)

Pozdrawiam.
bim2
Mhh, powiem szczerze proszę Pana, że po np. 900 pobrań userów z bazy można byłoby wywołac innego curla który zakładałby konto, logował się i zapisywał ciasto do tego samego pliku z którego pobiera dane nasz skrypt do pobrania bazy userów. smile.gif Nie takie znów trudne, ale obciążęnie duże dla serwera. smile.gif

Co linku Cysiaczka to się jednak nie myliłem:
Cytat
1. Nie jest to odkrywcze

Cytat
że hacking.pl "nie popisało się" artykułem o naszej-klasie

Własnie o to mi chodziło, ale jakoś umknęło mi słówko.
sztosz
Ale to wciąż są dane które użytkownicy sami pokazują innym użytkownikom. Nie są to dane ukryte, z założenia niedostępne innym. Więc w czym problem?
SongoQ
Nie jest trudno dalej te dane pobrac, kwestia teraz tylko spedzenia kilku h a dane @ foty tel sa pobrane. Jak juz pisal mike teraz to tak wyglada wiem bo sam sprawdzilem.
1010
Ale to są wszystko dane publicznie udostępnione. Chodzi tu chyba bardziej o wyciek danych które są pokazywane tylko znajomym w serwisie...

One nie są publiczne i to ich NK musi chronić...

Pozdro
SongoQ
No tak ale jak user widzi kazda dana to i automat tez. No chyba ze tak bardzo pokombinuja ze takie skanowanie bedzie nie oplacalne. Ale jeszcze w tej chwili naklad pracy na zdobycie danych jest mniejszy niz pozyskanie takiej bazy danych.
adam s
Dla tych co mają problem z wejściem na nasza klasa polecam SPAM.

--
Świeżo zarejestrowane konto i już reklamówka. Spam jak się patrzy. W nagrodę moderka na tydzień.

~erix
SongoQ
@adam s Mamy to jako spam odbierac?
erix
Nagrodę otrzymał kliknięciem.
Dariaa
Ej ja mam nk juz ponad poł roku i wszystko było ok ale teraz kompletnie sie zpieprzyła nie widze pinesek, znajomych i znajomych z gg... Błaaaagam pomocy^^ rolleyes.gif
phpion
Musisz założyć nowe konto, aktualne jest niestety nie do odratowania. Wiem, że to będzie bolało bo znowu będziesz musiała zbierać znajomych no ale... im wcześniej zaczniesz tym szybciej znowu będziesz spoko.
Moli
Haha Daria to przesrane do końca życia już masz, bez pinesek to jak bez ręki haha.gif
erix
Cytat
Ej ja mam nk juz ponad poł roku i wszystko było ok ale teraz kompletnie sie zpieprzyła nie widze pinesek

Skasuj to konto, bo wszystkie nowe będą powiązane z jego problemami.
thek
Ja od ponad pół roku nie mam konta na nk i jakoś nie płaczę smile.gif Bajzel się tam zrobił i tyle. Sorki, ale kolejna wersja fotka.pl czy epulsa to nie est to czego po tym serwisie się spodziewałem. Jesli zgłaszają się z zaproszeniami osoby, których wcale nie znam to sorki, ale w nabijaniu komuś statystyk nie miałem zamiaru brać udziału. Konta fikcyjne, konta nienarodzonych dzieci, sorki ale to nie dla mnie. Teraz przynajmniej od dłuższego czasu jestem od tego wolny smile.gif I jakoś nie czuję sie przez to gorszy. Znajomi łańcuszkiem, poczta pantoflową, i tak do mnie dotrą, jeśli chcą się skontaktować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.