Mam zamiar napisac cos w rodzaju wirtualnego sklepu, kazdy uzytkownik ma sklep a w nim swoje towary + dane produktow ( cena, ilosc posiadanych itp.) To bedzie tylko podskrypt do innego skryptu ale bardzo mi na nim zalezy.

Mam 3 bazy danych

players

id | nick | (...) | saloon | <- saloon to wlasnie ten sklep

towar

id | owner | alko | ilosc | cena |

alko

id | nazwa | moc |

Cale to polaczenie wydaje mi sie strasznie zagmatwane moze doradzicie jak to rozwiazac.

Skrypt

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $view = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from saloon where id=$view"));
  5. $owner = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from players where saloon='$view[id]'"));
  6. $towar = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from towar where owner='$owner[id]'"));
  7. $alko = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from alko where id='$towar[alko]'"));
  8.  
  9. if (empty ($view[id])) {
  10. print "Nie ma takiego saloonu.";
  11. }
  12.  
  13. print "<center><b><i><p style=\"color: green; font-size: x-large; \">$view[nazwa]</p></i></b><br>Właściciel:<b> $owner[user]</b></center><br><br>"; ?>
  14.  
  15. <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#859FA7" width="300" align="center" height="200" bgcolor="#F2F2F2">
  16. <tr>
  17. <td width="20%" height="5"><center><b>Nazwa</b></center></td>
  18. <td width="20%" height="5"><center><b>Cena</b></center></td>
  19. <td width="20%" height="5"><center><b>Dostępne</b></center></td>
  20. <td width="20%" height="5"><center><b>Opcja</b></center></td>
  21. </tr>
  22.  
  23.  
  24.  
  25.  <?php
  26.  
  27.  
  28.  if (!$buy) {
  29. $asel = mysql_query("select * from alko where id='$towar[id]' order by id asc");
  30. while ($alko = mysql_fetch_array($asel)) {
  31. print "<tr><td><center>$alko[nazwa]</center></td><td><center>$towar[cena]</center></td><td><center>$towar[ilosc]</center></td><td><center><A href=bron.php?buy=$bron[id]>Kup</a></center></td></tr>";
  32. }
  33. print "</table>";
  34. }
  35.  
  36.  
  37. ?>

I pokazuje tylko 1 produkt a jak ktos ma wiecej w sklepie to pokazuje tylko ten 1. Wiem ze pewnie z tych moich kombinacji nic nie wyjdzie ale moze doradzicie cos ?