Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zawieszony skrypt wysyłajacy maile
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zdesperowany
Witam. Pisałem skrypt który miał wybierać mi z bazy danych liste adresów mail i do wszystkich tych adresów wysyłać maila. Zrobiłem błąd w skrypcie i wysłałem plik php z błędem na serwer. Po odpaleniu skryptu strona nie odpowiada błąd 500 a na moja skrzynkę wysyła cały czas maile. mam ich jzu ponad 12 tysiecy exclamation.gif!!! jak to zatrzymać ?
aiv
Najszybciej będzie skontaktować sie z administratorem.
Jeżeli masz odpowiednie uprawnienia i wiesz co robisz, to możesz odpalić skrypt:
  1. <?php
  2. echo system('ps auxf');
  3. ?>

i zobaczyć czy widzisz tam proces swojego skryptu. Jak tak to odpal:
  1. <?php
  2. system('kill -9 XXXX');
  3. ?>

gdzie w miejsce XXXX wstaw cyferki z pierwszej kolumny przy rekordzie który zobaczysz.
Zdesperowany
Niestety ale to co napisałem nie chce sie załądowac na stronie. Byc moze nie mam tych jakis uprawnień. Jakies inne propozycje ?
phpion
Czy ten skrypt masz odpalany poprzez crona? Jeśli tak to wykonaj:
Kod
crontab -r

lub usuń zadanie ręcznie. Bo jakoś średnio mi się wydaje aby taki skrypt sam z siebie pracował w tle nawet po wyłączeniu przeglądarki...
Zdesperowany
No przeglądarka byłą resetowana a skrypt był umieszczony w pliku php. gdy weszłem na ten plik przez przeglądarke wszystko sie zaczeło i nie chce skonczyc.
qrees
Cytat(Zdesperowany @ 4.01.2008, 19:10:11 ) *
No przeglądarka byłą resetowana a skrypt był umieszczony w pliku php. gdy weszłem na ten plik przez przeglądarke wszystko sie zaczeło i nie chce skonczyc.

Proś administratora serwera żeby ubił twój skrypt. Jeżeli nie masz odpowiednich uprawnień to niewiele zrobisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.