-Seta7-
6.01.2008, 22:57:51
Czy po przeczytaniu książki PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie trzecie będę w stanie napisać fajną stronkę w php ?
Po przeczytaniu nie. Po przeczytanie ze zrozumieniem i po wielu godzinach ćwiczeń i praktyki, tak.
Będziesz wtedy gotów by poznać inne technologie związane z PHP i dopiero potem może zaczniesz pisać fajne stronki.
Programowanie to nie jest kwestia przeczytania książki i już.
Książka zapewni Ci tylko niezbędna wiedzę która musisz w kreatywny sposób wykorzystać.
Tak bardzo uogólniając odpowiedź to powinieneś być wstanie napisać poprawny i działający kod PHP. To jedyne co książka jest Ci w stanie, powiedzmy, zagwarantować.
bogdan89
6.01.2008, 23:01:45
sama książka nie wystarczy

musisz przede wszystkim często zaglądać na forum.php.pl, google.pl oraz php.net...
skowron-line
6.01.2008, 23:06:42
Fajna stronke jak to określiłeś możesz napisaćbez znajomości PHP ponieważ tworzy się je przy pomocy HTML i CSS, więc oprócz tego że poznasz PHP musisz jeszcze znac te 2 rzeczy.
Zick4
7.01.2008, 02:39:10
Nie napiszesz. Dlaczego? Zajrzyj na komentarze z helion.pl i radzę nieczytać te z oceną 6. Książka w ogóle nie jest pisana pod pisanie obiektowe, posiada posixowe (gorsze, starsze) wyrażenia regularne i bardzo fatalnie wyjaśnionego MySQL co według mnie skresla pozycję na starcie. To dla mnie jest bardzo dziwne, bo ci sami autorzy napisali świetną książkę MySQL podstawy a tutaj tak spaprali. Mam nadzieję, że wyjaśniłem.
-Seta7-
7.01.2008, 20:37:48
Domyślam się że będe musiał jeszcze ćwiczyć, ale chodzi mi o to czy znajdę tam wiedzę wystarczającą do napisania strony. HTML troche znam, napisałem kiedyś stronkę w HTML, ale to mnie nie zadowala.
dadexix
7.01.2008, 21:16:56
To zależy TYLKO I WYLĄCZNIE od Twojej... hmm "kumatości"...bo jeśli umiesz sam myśleć to bez problemu napiszesz to co chcesz - książka pokaże Ci "co z czym się je" a google i manual powiedzą resztę...
będziesz potrzebował wiedzieć jak ściągnąć dane z innej strony - poszukasz w manualu wpadniesz na fopen/curl... i tak dojdziesz gdzie trzeba... pierwsza strona to by był pewnie trudny orzech do zgryzienie bo będziesz prawie "zielony" ale z każdą następną pracą może się to zmienić z "pracy" na zabawe - tak zabawe... będziesz się cieszyć jak male dziecko że Twoje dzieło będą oglądać ludzie... jęśli będziesz robić dużo stron to przerodzi się to w rutyne... i będzie Cie nudzić... ale jak narazie będzie to dla Ciebie frajda..
Miłej zabawy:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.