Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [problem] z chechbox-ami w wyglądzie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Konuss
Witam a więc tak wyciągam sobie takim kodzikiem checkbox-a

1. <?php
  2.  
  3. function _createCheckBox() {
  4. $aDefaultValuesTemp = explode(";",$this->aDefaultValues);
  5. $sOutTemp = "";
  6. $i = 0;
  7. foreach($aDefaultValuesTemp as $sDefaultValue) {
  8. $sOutTemp .= replaceVars(getConfig('templatecheckbox',0),'FieldName',$this->GetName());
  9. $sOutTemp = replaceVars($sOutTemp,'DefaultOptionValue',$i);
  10. $sOutTemp = replaceVars($sOutTemp,'DefaultValue',$sDefaultValue);
  11. $sOutTemp = replaceVars($sOutTemp,'Selected',((@in_array((string)$i,$this->aValues))?" checked":""));
  12. $i++;
  13. }
  14. ?>

a w templacie:

1. <input type='checkbox' name='$FieldName$[]' value="$DefaultOptionValue$" $Selected$> $DefaultValue$

I mam taki problem jak zrobic aby wycignąc odrazu np 2 checkboxy lub 3 zeby stworzyc ładnie to w html bo jak mam np kilkanascie opcji to ni9e ładnie to wygląda. Proszę o pomoc

chodzi o cos takiego aby zrobic w html:

1. <tr>
  2. <td>
  3. <input type='checkbox' name='$FieldName$[]' value="$DefaultOptionValue$" $Selected$> $DefaultValue$
  4. </td>
  5. <td>
  6. <input type='checkbox' name='$FieldName2$[]' value="$DefaultOptionValue2$" $Selected2$> $DefaultValue2$
  7. </td>
  8. <td>
  9. <input type='checkbox' name='$FieldName3$[]' value="$DefaultOptionValue3$" $Selected3$> $DefaultValue3$
  10. </td>
  11. </td>

Chyba mnie zrozumiecie smile.gif
potreb
W dziale php matix zaprezentował ciekawy sposób na tworzenie inputow w php5. Może ci sie przyda:
Temat: Proste Tworzenie formularza
Konuss
Niestety nie bardzo sad.gif nie jestem tak bardzo zaawansowany sad.gif. Nadal prosiłbym o pomoc jak coś takiego zrobic w moim przypadku smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.