Poszukuje skryptu do bloga, z mozliwoscia komentowania przez odwiedzajacych, szukalem w archiwum, znalazlem jeden, ale on byl prawie jak caly portal a mi wystarczy cos nie skomplikowanego
dzieki
Mac
14.09.2002, 18:46:38
Cytat
Po pierwsze witam, bo jestem tu nowy
Poszukuje skryptu do bloga, z mozliwoscia komentowania przez odwiedzajacych, szukalem w archiwum, znalazlem jeden, ale on byl prawie jak caly portal a mi wystarczy cos nie skomplikowanego
Mac: juz wczesniej przeszukalem zasoby tej strony z skryptami, oraz inne, ale nic nie znalazlem konkretnego, dlatego zwrocilem sie z tym pytaniem na forum
Mac
15.09.2002, 12:49:00
Cytat
Mac: juz wczesniej przeszukalem zasoby tej strony z skryptami, oraz inne, ale nic nie znalazlem konkretnego, dlatego zwrocilem sie z tym pytaniem na forum
To w takim razie zrób tak (instrukcja do napisania skryptu blog-a :wink: ):
1. Pobierasz dane (z formularza)
2. Łączysz się z bazą (np. mysql) (ewentualnie plik tekstowy)
3. Zapisujesz dane do bazy (ew. pliku)
4. Wyświetlasz komunikat, że dane poprawnie dodano
5. Pobierasz dnae z bazy
6. Wyświetlasz
Przybek
15.09.2002, 14:51:31
Pisałem kiedyś coś takiego na własny użytek. Radzę przerobić troche jakiś skrypt do obsługi newsów, jeśli ma to być dla ciebie (jako jedynego usera) - nawet zbyt wiele pewnie nie bedzie przerabiania, jeśli dla ludu - troche pokodujesz i bedzie cacy, ew. zainstaluj nibyloga.
Pozdroffki
Przybek!
bz
15.09.2002, 17:07:46
wreszcie znalazlem jedno zrodlo w ktorym jest dosc pomyslowy, jak dla mnie, sposob przechowania osobnych komentarzy dla kazdego wpisu. Niestety jest to sam przyklda wiec reszte musze dopisywac sam ;[ tzn profile uzytkownikow, formatowanie, edycja wpisow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.